Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Εμβολιαζόμαστε, οχυρώνουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας


Τις τελευταίες μέρες  παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας. Μια αύξηση που ήρθε να μας θυμίσει ότι ο covid-19 είναι μια υπόθεση που δεν πρέπει να υποτιμούμε και να επαναπαυόμαστε.

Το σωτήριο της υπόθεσης είναι ότι το στέλεχος «Δέλτα» που φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες πυροδοτεί την έξαρση των κρουσμάτων χωρίς μέχρι στιγμής όμως να αυξάνει την βαρύτητα της νόσου, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του συστήματος υγείας σε καλή κατάσταση, μη δεχόμενο αυτή τη χρονική στιγμή μεγάλη πίεση.

Η χαλαρή στάση απέναντι στα  μέτρα σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη ταχύτητα διασποράς της μετάλλαξη «Δέλτα», οδήγησε σε  αύξηση των κρουσμάτων σε όλη σχεδόν τη χώρα ιδιαίτερα όμως σε περιοχές  που υπάρχει τουριστική κίνηση αλλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Παράδειγμα η πόλη μας ,όπου παρατηρήθηκε χαλάρωση των μέτρων  με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες  να αυξηθούν τα κρούσματα δραματικά δηλώνοντας ξεκάθαρά ότι υπάρχει συγκεκριμένη εστία, γιατί  μόνο σε αυτή την περίπτωση παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη να κινδυνεύει  να χάσει  ότι  με  τόσες θυσίες κέρδισε ,θέτοντας συγχρόνως σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Χρειάζεται προσοχή ,αυτοσυγκράτηση  και συνεννόηση.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή,  όπως χαρακτηριστικά ανάφερε και  ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος «Όλοι οι εμβολιασμένοι προστατευόμαστε από βαριά νόσηση και Θάνατο», το βλέπουμε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, αλλά λίγες απώλειες και μικρή επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνω των 50 ετών είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό άνω του 90%» ενώ υπογράμμισε ότι σημαντικό   είναι να εμβολιαστούμε και να μη μας απασχολεί τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων.

Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα της πανδημίας με δυσοίωνες προβλέψεις όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων. Η  συνέργεια πολλών φορέων και όχι αυστηρά μόνο υπηρεσιακών παραγόντων αποτελεί μονόδρομο.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Αγοραστός με την προτροπή των ιατρικών συλλόγων διοργάνωσε «πανθεσσαλική υβριδική ενημερωτική ημερίδα στις 15 /7/ 2021 με θέμα: «αντιμετώπιση του 4ου κύματος της πανδημίας και επιτάχυνση των εμβολιασμών» στο διοικητήριο της περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα. Την ημερίδα παρακολούθησαν και συνδέθηκαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων από όλη τη Θεσσαλία μητροπολίτες, βουλευτές, πρόεδροι ιατρικών συλλόγων επικεφαλής παρατάξεων περιφερειακού συμβουλίου, δήμαρχοι, 5η ΥΠΕ, ο καθηγητής Χρ. Χατζηχριστοδούλου, διοικητές νοσοκομείων, mega  εμβολιαστικό κέντρο, ΕΚΑΒ, ένωση νοσηλευτών Ελλάδος, σύλλογος μαιών, ενώσεις ιατρών νοσοκομείων, σύλλογος ιατρών ΕΣΥ ΠΠΓΝΛ, ΣΕΠΕ, ΕΑΔ, γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας, επιμελητήρια, ΣΘΕΒ, εμπορικοί σύλλογοι, σύλλογοι επαγγελματιών εστίασης, ενώσεις ξενοδόχων, περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας, διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόεδροι ΕΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα, διευθύνσεις ανάπτυξης και διευθύνσεις υγείας της περιφέρειας Θεσσαλίας, δίνοντας με αυτή την ημερίδα ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και κοινής διαπίστωσής για την αναγκαιότητα της  επιτάχυνσης των εμβολιασμών κ συσπείρωσης όλων των δυνάμεων για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε  το 4ο κύμα της πανδημίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας ήταν εκεί δια του Προέδρου του  κ. Αριστοτέλη Σπάνια μεταφέροντας  την αγωνία και την ανησυχία που επικρατεί στο νομό μας από την αύξηση  των κρουσμάτων αλλά και γενικότερα για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων στη  χώρα μας.

Χρειάζεται σύνεση και αποφασιστικότητα, ενώ είναι απαραίτητο να πρυτανεύσει η λογική και η συνεργασία μεταξύ των πολιτών. Κανένας δεν θέλει το κακό κανενός. Ας είμαστε προσεκτικοί. Εμβολιαζόμαστε οχυρώνουμε τον εαυτό μας και τους συνάνθρωπους μας.

Ας επιδείξουμε  όλοι  υψηλό αίσθημα ευθύνης  απέναντι στην κοινωνία   και στην οικογένειά μας , συμβάλλοντας συγχρόνως στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας στην κοινότητα.

Έχουμε όλοι από ένα παράδειγμα ενός δικού μας ανθρώπου που νόσησε και τα κατάφερε εύκολα ,δύσκολα  ή και δεν τα κατάφερε .

Πέρασαν από την κόλαση των ΜΕΘ αδέρφια μας συγγενείς μας φίλοι μας που από μόνοι τους  είναι η απόδειξή της επικινδυνότητας του covid -19.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μοναδικός τρόπος αναχαίτισης της αστραπιαίας διασποράς του ιού είναι:

-Η τήρηση των ατομικών  μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ

-Η επιτάχυνση του  εμβολιασμού

-Η οχύρωση των δομών υγείας με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό

-Η συνεργασία όλων μας και η διάθεση προφύλαξης του εαυτού μας αλλά και του συνανθρώπου μας.

Είναι το μοναδικό μείγμα που θα μας βοηθήσει για να βγούμε υγιείς από αυτόν τον πόλεμο.

Τελειώνοντας ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί σε πανστρατιά όλους τους γιατρούς-μέλη μας να συ στρατευθούν και να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην στήριξη αυτής της προσπάθειας.

Μιλήστε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας!!!

Έχουμε όλοι έναν κοινό στόχο, παλεύουμε μαζί για το υπέρτατο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή.!!!!!

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Αποκατάσταση ζημιών από την Π.Ε Καρδίτσας στη γέφυρα του ΟΣΕ στην Τ.Κ Μέλισσας