Ειδήσεις

Ήχος και εικόνα … Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα UtechLab


Οι “Εφαρμογές Πληροφορικής στη Μουσική”ως μάθημα επιλογής, δίνει στους μαθητές τη μοναδική δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές που σχετίζονται με τη μουσική και να αντιληφθούν τη στενή και συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ μουσικής και τεχνολογίας. Οι μαθητές ανακαλύπτουν τη συμβολή της πληροφορικής στην οργάνωση, διαχείριση, επεξεργασία και πραγμάτωση των μουσικών ιδεών τους. Γνωρίζουν τα σχετικά με τον ήχο υλικά του Η/Υ και λογισμικά, διαχειρίζονται ψηφιακά σήματα και ολοκληρώνουν τη γνώση τους φτάνοντας στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού μέσω πολυμεσικών εφαρμογών.

Σε αυτό το πλαίσιο του μαθήματος και με την πρόθεση της ανανέωσης της σχολικής γνώσης και της μαθησιακής διαδικασίας μέσω καινοτόμων πρακτικών,το Μουσικό ΣχολείοΚαρδίτσας έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα UtechLab. Πρόκειται για ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης στοχευμένο στη σύγχρονη τεχνολογία του Ιδρύματος Ευγενίδου,το οποίο υποστηρίζεται από την  Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ και του ΙΕΠ.

Σε ένα onlineδιαδραστικόμάθημα,μέσω ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, στο άρτια εξοπλισμένο 2ο εργαστήριο πληροφορικής του Σχολείου, οι συμμετέχοντες μαθητές του 2ου τμήματος της Α’ τάξης Λυκείου,υποστηριζόμενοι και από την  καθηγήτρια τους Μαρία Τσιαμούρα,ανακάλυψαν τις βασικές αρχές, τους τρόπους δημιουργίας και τις τεχνικές του 2danimation. Με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού μετατράπηκαν σε animators και πειραματίστηκαν με την δημιουργία του γνωστού «bouncingballanimation», χρησιμοποιώντας τεχνικές όπως το tweening και το onionskinning.

Ήταν, σίγουρα, μία πολύ ενδιαφέρουσα προέκταση της σχολικής δραστηριότητας τους…

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Πέφτει άδοξα και άδικα η παλαιά γέφυρα του Μουζακίου