Ειδήσεις

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Του Κώστα Βλάχου


Μάχες  έξω από τη βουλή, μάχες  και μέσα  άκουσα στη ΤΥ. Όμως οι μάχες είναι διαφορετικές,  έξω  γίνονται με χημικά, είναι σκληρές και  μέσα  ψεύτικες, με χαρτοπόλεμο, ανούσιες, όμως  καλά σκηνοθετημένες εντυπωσιακές.

Τα  ιδιωτικά πανεπιστήμια κρύβουν  συμφέροντα  μεγάλα   και ίσως η κυβέρνηση   γραμμάτια να  εξοφλεί Τα ελληνόπουλα σήμερα δεινοπαθούν για  να φοιτούν  στα κρατικά  πανεπιστήμια  λόγου  οικονομικής  στενότητας  της πλειονότητας  του λαού, που πηγάζει από την ακρίβεια  τους  πενιχρούς μισθούς, την  σημαντική αύξηση των ενοικίων και άλλων πολλών.

Είμαι  βέβαιος  πως  στις σημερινές συγκυρίες  μόνον συμφέροντα θα εξυπηρετούν.

Στα  ιδιωτικά  πανεπιστήμια   θα φοιτούν τα   παιδιά των προνομιούχων  και  πιστεύω πως θα αποτελούν  φυτώρια  στελεχών της άρχουσας τάξης , χωρίς βέβαια να υπερτερούν σε γνώσεις  όσων  σπουδάζουν στα κρατικά , το αντίθετο , που θα είναι  τα φτωχά  παιδιά που θα  διψούν  για μάθηση  και  σε μεγάλους επιστήμονες θα αναδειχτούν.

Το  ιδιωτικό  πανεπιστήμιο Χάρβαρντ  εκτός  της  μάθησης  δέχεται και  μελλοντικούς πρωθυπουργούς  κρατών  με σκοπό  να  γαλουχηθούν  και   πολλοί σε   υποτελείς ηγέτες  να αναδειχτούν.

Σήμερα  διδάσκει εκεί ο αυριανός πρωθυπουργός Κ. Μπακογιάννης .

Τι  διδάσκει  ;   Πως κάποιος  περιφερειάρχης ή δήμαρχος να εκλεγεί ;

Μια    πρόταση  αρκεί.  Να  είσαι γόνος  οικογένειας που  για  αιώνα  και πλέον  περιοδικά κυβερνά

Και ποιος  δεν πέρασε από εκεί , Α.  Παπαντρέου , Γ.  Παπαντρέου , Α Σαμαράς  , Κ  .Μητσοτάκης  , πλειάδα  υπουργών και άλλοι  πολλοί  Οι περισσότεροι  αναδεικνύονται στην πολιτική .

Από την Τουρκία  ο πορθητής  της Κύπρου  Ετσεβίτ , η Τσιλέρ  και  δεν ξέρω άλλοι ποιοι .

‘’Μεγάλοι ‘’ ηγέτες    ξεπήδησαν από εκεί.

Δεν  γνωρίζω   ,αλλά  υποθέτω πως και άλλα  μεγάλα  μυαλά θα φοίτησαν εκεί, όπως  ο Αινστάιν,  η Μαρία  Κιουρί ,  ο  Φον Μπράουν  , ο Αλεξάντερ  Φλέμινγκ , ο Οπενχάιμερ ,

0 Άλαν  Τούρινγκ      και άλλοι σοφοί .

Ο  μόνος  που θα μείνει στην ιστορία  σαν  μεγάλος  ηγέτης  της Τουρκίας  ο Ερντογάν

δεν πέρασε από εκεί. Είναι μεγάλος ηγέτης γιατί έκανε την  Τουρκία  σεβαστή από εχθρούς και φίλους. Έβαλε στη θέση και το  στρατό   που πάντοτε είχε τον πρώτο λόγο στη πολιτική.   Τα γράφω αν και σαν Έλληνας τον αντιπαθώ.

Οι ηγέτες  του Χάρβαρντ   δεν αναδεικνύονται  λόγω ηγετικών προσόντων , αλλά για  εξυπηρέτηση  σκοπών.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γενική Ιερατική Σύναξη στον Ι.Μ.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Οι Γιατροί του Κόσμου στην Καρδιτσομαγούλα