Ειδήσεις

Ηλεκτρικά ποδήλατα από το Δήμο Καρδίτσας για επιχειρήσεις Delivery


Ο Δήμος Καρδίτσας καλεί όσες επιχειρήσεις πραγματοποιούν παραδόσεις προϊόντων μικρού βάρους (delivery) και επιθυμούν να δοκιμάσουν τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Δήμο Καρδίτσας.

Το πρόγραμμα SURF (sustainable urban freight) επιχορήγησε το Δήμο Καρδίτσας με τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ζώνης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η ζώνη αυτή ορίζεται από τις οδούς Ιεζεκιήλ – Α. Παπανδρέου – Υψηλάντου και Ηρώων Πολυτεχνείου. Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή τη ζώνη έχουν προτεραιότητα στη χρήση των δημοτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ στη δεύτερη φάση του προγράμματος (scale up) τα ποδήλατα θα δοθούν και σε επιχειρήσεις εκτός ζώνης με σκοπό την εξοικείωση με την ηλεκτροκίνηση και την αντικατάσταση ρυπογόνων οχημάτων στην παράδοση προϊόντων. Το διάστημα παραχώρησης της χρήσης των ποδηλάτων στην πρώτη φάση του προγράμματος είναι 40-50 ημέρες, ενώ στη δεύτερη φάση 3 μήνες.

Όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Ναταλία Τζέλλου στο 24413-50808 ή τον κ. Ηλία Σχορετσανίτη στο 6934392395.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΕΛΜΕ: Όλοι τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στην 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία ΟΛΜΕ-ΔΟΕ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το Διοικητή της ΔΑΚ Σμήναρχο Ταμπάνα