Ειδήσεις

Ημέρες Μηχανικού: Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης


Συνεχίζονται οι διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ημέρες Μηχανικού» που επιδιώκουν την ανάδειξη του ρόλου και της προσφοράς των Μηχανικών στην κοινωνία. Την Πέμπτη 25 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η 5η κατά σειρά εκδήλωση με επίκεντρο αυτή τη φορά τους Μηχανικούς Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν στο επίκεντρο σημαντικά θέματα όπως τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι προοπτικές αλλά καιοι ερευνητικές και επιστημονικές δραστηριότητες του σχετικού πανεπιστημιακού τμήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση, συμμετείχαν και μίλησαν οι εξής:

H Αιμιλία Αλεξανδροπούλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελλάδος (ΣΕΜΠΧΠΑ) που αναφέρθηκε στα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου.

 

H Δρ. Αναστασία Τασοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πολεοδομικών Πολιτικών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Π.Θ. η οποία παρουσίασε τις ερευνητικές και επιστημονικές δραστηριότητες του Τμήματος.

Ο κ. Κουκούλας Νικόλαος, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Ελλάδος Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελλάδος (ΣΕΜΠΧΠΑ)

που εστίασε στο όραμα αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για τον τομέα.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου στο χαιρετισμό του σημείωσε ότι«Το Τεχνικό Επιμελητήριο συμπληρώνει τα 100 χρόνια λειτουργίας του ως φορέας. Μας δίνει μια αφορμή αυτή η επετειακή περίοδος αφενός να θυμηθούμε και να αναλύσουμε τον ρόλο και την προστιθέμενη αξία κάθε ειδικότητας Μηχανικού κι αφετέρου να συζητήσουμε και να ενημερωθούμε για τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον για κάθε μία ξεχωριστά». Παράλληλα ανέδειξε τη σημασία των ειδικοτήτων του Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξηςσημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «Οι Μηχανικοί Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης αποτελούν βασικό πυλώνα στην διαμόρφωση του σύγχρονου αστικού και υπαίθριου περιβάλλοντος. Το έργο τους είναι απαραίτητο για την οργάνωση του χώρου, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αειφόρο ανάπτυξη».

Θυμίζουμε ότι οι «Ημέρες Μηχανικού» αποτελούν μια σειρά από διαδικτυακές ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν όλους τους μηχανικούς: όσους ξεκίνησαν μόλις ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν σπουδές σε μια πολυτεχνική σχολή, όσους βρίσκονται ήδη στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, καθώς κι όσους αισθάνονται πως έχουν ήδη καταξιωθεί επαγγελματικά, αλλά επιθυμούν να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του κλάδου τους και επιθυμούν να διευρύνουν το αντικείμενο εργασίας τους.

Η συγκεκριμένη σειρά εκδηλώσεων προσφέρει την ευκαιρία σε μελλοντικούς συναδέλφους να γνωριστούν με το ΤΕΕ/ΤΚΔΘ, τον φορέα που θα τους εκπροσωπεί κατά τον επαγγελματικό τους βίο και τους τοπικούς συλλόγους, ενώ συγχρόνως καλύπτουν την ανάγκη των παλιών μηχανικών να απορροφούν νέες γνώσεις και να είναι παρόντες στις εξελίξεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εορταστικό ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα του Fashion City Outlet
Επόμενο άρθρο Πασχαλινές αγορές και δράσεις στο Fashion City Outlet