Ειδήσεις

Ημερίδα ενημέρωσης διευθυντών σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας


Ημερίδα ενημέρωσης διευθυντών σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στο 1ο δημοτικό σχολείο Καρδίτσας, με την ευκαιρία παράδοσης και παραλαβής των σχολικών μονάδων από τους απερχόμενους διευθυντές.

Η ημερίδα ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κύριο Κωνσταντίνο Γκόλτσο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους απερχόμενους διευθυντές για την συνεργασία και τις υπηρεσίες τους κατά την διάρκεια της θητείας τους, συνεχάρη τους νέους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την τοποθέτησή τους, τονίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης παροχής του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, γιατί όπως σημείωσε «οι καιροί έχουν αλλάξει, οι μαθητές, οι γονείς και η κοινωνία γενικότερα προσδοκούν περισσότερα από τους εκπαιδευτικούς, και σε αυτό είμαστε όλοι μαζί από την μια πλευρά, η εκπαιδευτική κοινότητα, (μαθητές, γονείς, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης) και από την άλλη τα προβλήματα των μαθητών, τα οποία ζητούν άμεση διευθέτηση.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κ. κ. Αθανάσιος Μπότας ΠΕ70, Θωμάς Κοτοπούλης ΠΕ70, Δήμητρα Παπανδρέου ΠΕ71, Γεώργιος Λαπούσης ΠΕ11, Γεωργία Κωνσταντία Καραγιάννη ΠΕ06, Ευάγγελος Αλαφροπάτης ΠΕ07 και Παναγιώτα Θεολογίδου ΠΕ30 αναφέρθηκαν σε θέματα που άπτονται των γνωστικών τους αντικειμένων αλλά και γενικότερα στην λειτουργία του νέου θεσμού των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας η απερχόμενη προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Καρντζιά Μαρία ενημέρωσε τους διευθυντές σε διοικητικά θέματα ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της ημερίδας ο ο διευθυντης του 1ου δημοτικού σχολείου Καρδίτσας κ. Απόστολος Μουζίνας παρουσίασε την λειτουργία πλατφορμών του ΥΠΑΙΘ (Myschool, Invoices, ΙΕΠ).
Την ημερίδα έκλεισε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Γκόλτσος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα τους εισηγητές για τις εισηγήσεις τους, ευχόμενος Καλό Καλοκαίρι με υγεία και δύναμη!

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Επισκέψεων Γιώργου Κωτσού, Υποψήφιου Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση Cinematic Arts & Cultural Diversity του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Π.Θ.