Ειδήσεις

Ημερίδα για τα κοράκια που κατακλύζουν το άλσος Παυσιλύπου


Την προσεχή Πέμπτη 11 του μήνα και ώρα 19.00 στην αίθουσα της ΠΕΔ οδός Μεγ . Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα,το ΚΕΠΕΑ Μουζακίου (Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία) σε συνεργασία με την ΟικόΣφαιρα, πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «Επιπτώσεις των κορακοειδών σε αστικό περιβάλλον – Η περίπτωση του πάρκου, Παυσίλυπου στην Καρδίτσα». με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Περικλής Μπίρτσας. Μαζί του θα είναι και η Δασοπόνος και Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, κ. Ευρύκλεια Μουζοπούλου.

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία τα κορακοειδή , αυτά τα συμπαθή θα λέγαμε πουλάκια, έχουν εξαπλωθεί τόσο πολύ προκαλώντας σοβαρές ζημιές και ταυτόχρονα ρύπανση. Ήδη από καιρό  έχουν κατακλύσει το Παυσίλυπο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στο περιβάλλον όσο και στους επισκέπτες.Επιπλέον ζητήματα υπάρχουν και στους γειτονικούς νομούς Τρικάλων και Λάρισας.

Επιβάλλεται να δοθούν λύσεις γιατί όσο περνάει ο καιρός το πρόβλημα γίνεται δυσκολότερο και περισσότερο δυσεπίλυτο.

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό της πόλης που ενδιαφέρεται για το επίκαιρο αυτό θέμα και καλείται να παρευρεθεί για ένα τόσο ενδιαφέρον και σοβαρό θα λέγαμε θέμα.

Οι κάτοικοι των Τρικάλων και Λάρισας μπορούν να παρακολουθήσουν με livestreaming(youtube) την εκδήλωση Πέμπτη 11 Μαΐου 7 μμ στη διεύθυνση:https://youtube.com/live/p_NUKMf1SKw?feature=share

Προηγούμενο άρθρο Τιμητική διάκριση για Φοιτητή του Τμήματος Νοσηλευτικής
Επόμενο άρθρο Coworking Space FREE DAY στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στις 10 Μαΐου