Ειδήσεις

Ημερίδα για την ανάδειξη του Ηχοτοπίου και των Αηδονιών των Αγράφων


Το ηχοτοπίο των Αγράφων έτσι όπως το…διαμορφώνουν τα Αηδόνια της περιοχής καταγράφει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να το αναδείξει. Η προσπάθεια αυτή θα αποτυπωθεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαίου στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων στις 6 το απόγευμα με τίτλο: “Η δ’ αηδών άδει”.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων, του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Τ.Κ. Θραψιμίου «ΛΥΧΝΟΣ» και του Ε.Κ.Π.Α. και σε αυτή θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι ομιλητές που θα περιγράψουν την προσπάθεια που γίνεται αλλά και την αξία ανάδειξης του ηχοτοπίου της περιοχής.
Ειδικότερα θα μιλήσουν οι:
•Αναστασία Γεωργάκη (Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών,ΕΚΠA : “Η δ’αηδών άδει: ερευνώντας τα ηχοτοπία και την ορνιθοπανίδα των Αγράφων ”
•Θεοχάρης Λιναρδάτος (Μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, φοιτητής θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ): “Ηορνιθοπανίδα των Αγράφων ”
•Ελένη Αημητροπούλου (Μουσικολόγος και εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας): ‘7/ ακουστική οικολογία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση»
•Αρ Ανδρομάχη Βρακατσέλη (Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ηχητικών σπουδών, ΕΚΠΑ) “Το ηχοτοπίο ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά: Το αηδόνι τωνΑγράφων ακούγεται στο Μουσείο ”
•Τηλέμαχος Μούσας (Συνθέτης,εκπαιδευτικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ) ” “Η Μουσική της Φύσης: Ανασυνθέτοντας φυσικά και φανταστικά ηχοτοπία με νέες τεχνολογίες ”
Η ημερίδα θα πλαισιωθεί απο την Δημοτική Μουσική Σχολή Σοφάδων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ακολουθία του Εσπερινού στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Ροπωτού
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Αγίων Μεθοδίου και Κυρίλλου