Ειδήσεις

Ημερίδα για τον Ένα χρόνο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητη Αρχή


Την Τετάρτη  27 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για τον Ένα χρόνο λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητη Αρχή : Αποτελέσματα, Προκλήσεις & Προοπτικές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και  στην οποία συμμετείχε ως ομιλήτρια για τη Βία και Παρενόχληση στην Εργασία: Μονόδρομος η μηδενική ανοχή, η Γεν. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας και επικεφαλής της Γραμματείας Ισότητας και Ατομικών-Κοινωνικών  Δικαιωμάτων της ΓΣΕΕ, συν. Γούλα Δώρα.

Συμμετείχαν η υπ. ΕργασίαςΔόμνα Μιχαηλίδου, ο υπ. Εθνικής ΟικονομίαςΚωστής Χατζηδάκης, ο υπ. ΥγείαςΆδωνις Γεωργιάδης, κοινωνικοί εταίροι, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και στελέχη της Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία, η μετάβαση της αγοράς εργασίας στην ψηφιακή εποχή, το ζήτημα της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, απέναντι στο οποίο η μηδενική ανοχή είναι μονόδρομος και ακόμα η ουσιαστική αντιμετώπιση της εργασιακής εκμετάλλευσης, που συνδέεται και με την εμπορία ανθρώπων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δ. Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στην Α΄ Λυκείου του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Καρδίτσας