Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα: Σεξουαλική κακοποίηση Ατόμων με Αναπηρία, δεδομένα και ζητούμενα


Hμερίδα με θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση Ατόμων με Αναπηρία, δεδομένα και ζητούμενα» οργανώνει αυτή την Κυριακή 7 Μαϊου, στις 11:00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Κιέριον, ο Σύλλογος Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι διοργανωτές παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου ενημερώνοντας για το πρόγραμμα της ημερίδας και τη σημασία της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος

Ο Σύλλογος Αυτισμού Δ. Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας συνδιοργανώνουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την σεξουαλική κακοποίηση Ατόμων με αναπηρία.

Εξαίρετοι επιστήμονες, διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων θα αναλύσουν διεξοδικά τις συνθήκες, τη συχνότητα και τις επιπτώσεις σε περιπτώσεις που καταγράφονται περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ατόμων με αναπηρία.

Και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας, να αποφευχθούν κίνδυνοι που σχετίζονται με την μειωμένη ή και ανύπαρκτη αντίδραση των ατόμων αυτών απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η προσπάθεια αυτή έχει και μια ακόμη παράμετρο, αυτή της ενίσχυσης της προσωπικής άμυνας των ατόμων με αναπηρία και της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που θα προστατεύει την σωματική και ψυχική τους υπόσταση, ενισχύοντας το υπόβαθρο της συμπερίληψης.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, ως συνδιοργανωτής στηρίζει έμπρακτα την πραγματοποίηση αυτής της ημερίδας, αλλά και τη συνολικότερη δράση του Συλλόγου Αυτισμού Δ. Θεσσαλίας, πάντοτε με ιδιαίτερη δεκτικότητα και ευαισθητοποίηση.

Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο  κα Μαλαματένια Μπουραζάνη και τα μέλη του συλλόγου και εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική και σε άλλες δράσεις.

Προηγούμενο άρθρο Υδροδότηση Αετοχωρίου και Πετρωτού Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Υγεία για Όλους με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις