Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα Ζώα Συντροφιάς και Ζώα Θεραπείας


Την Πέμπτη 14-3-2024, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας, φιλοξένησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ημερίδα με θέμα “Ζώα Συντροφιάς”. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης «Μπορώ να σε βοηθήσω μπορείς να με βοηθήσεις? Ζώα συντροφιάς, ζώα θεραπείας». Η ημερίδα προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τους μαθητές και όσο και από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Υπό την ευθύνη και οργάνωση των κ. Ευάγγελου Γκαράβελου καικ.Βάσως Κερασιώτη, φιλοξενήσαμε δύο εξαιρετικούς ομιλητές: την κτηνίατρο κ.Σακαρίκου Ράνια και την εθελόντρια της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης, κ. Ασπασία Βαρσαμή.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τρέχουσα νομοθεσία σχετικά με τα ζώα, τις δράσεις που μπορούν να αναλάβουν για την προστασία τους, καθώς και για τις διαδικασίες υιοθεσίας. Επιπλέον, οι ομιλητές αντιμετώπισαν διάφορους μύθους γύρω από τις ασθένειες των ζώων, παρέχοντας στους παρευρισκόμενους αξιόπιστες πληροφορίες και συμβουλές.

Το πάθος και η αγάπη των ομιλητών για τα ζώα αναδείχθηκαν μέσα από τις ιστορίες και τις προσωπικές εμπειρίες που μοιράστηκαν με το κοινό. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερωτήσουν και να συζητήσουν με τους ομιλητές, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις τους και αναπτύσσοντας μια πιο συνειδητή και ενεργή στάση έναντι των ζώων.

Το ΣΔΕ Καρδίτσας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του, εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τον κ. Ευάγγελο Γκαράβελο για την εξαιρετική οργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κτηνίατρο Σακαρίκου Ράνια και την κα Ασπασία Βαρσαμή για την ενημέρωση και την έμπνευση που μας προσέφεραν.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή (ΕΣΠΑ 2021-2027)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Προηγούμενο άρθρο Σύγκληση Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Η περιφερειακή αρχή Κουρέτα, ένθερμη υποστηρικτής της λειτουργίας βάσεων των ΗΠΑ, σε Λάρισα, Μαγνησία