Ειδήσεις

Ημερίδα με τίτλο: Οι Γλωσσικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στον ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη


Το Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Οι Γλωσσικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στον ελληνικό ακαδημαϊκό χάρτη: ακαδημαϊκές, ερευνητικές και επαγγελματικές προκλήσεις και προοπτικές» στις 9 Δεκεμβρίου 2023 (Σάββατο).

Στόχος της Ημερίδας είναι η διάνοιξη διαλόγου για τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές προκλήσεις και προοπτικές που προκύπτουν στο διεπιστημονικό πεδίο των Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών που υπηρετεί το ΤΓΔΣ. Ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο, την πρώτη 4ετία λειτουργίας του Τμήματος είναι σημαντικό να συζητηθούν οι προοπτικές και τις διεξόδους του τμήματος λαμβάνοντας υπόψη και την εμπειρία από τα 4 πρώτα χρόνια υλοποίησης του προγράμματος σπουδών, τις απόψεις και τις εμπειρίες των φοιτητών/τριών, καθώς και τις συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί με φορείς της πρακτικής άσκησης και άλλους κοινωνικούς εταίρους.

Καθώς κυρίαρχο θέμα που προκύπτει με διεπιστημονικό τρόπο από το πρόγραμμα σπουδών του ΤΓΔΣ είναι η γλωσσική και πολιτισμική μεσολάβηση, στόχος είναι στο πλαίσιο της ημερίδας να αναδειχθούν όψεις της μέσα από την οπτική διαφορετικών πεδίων με απώτερο στόχο την αναζήτηση ερευνητικών, ακαδημαϊκών και επαγγελματικών διεξόδων.

Η ημερίδα θα διαρκέσει από το πρωί έως το απόγευμα του Σαββάτου, 9/12/2023, διά ζώσης στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν στελέχη από σημαντικούς φορείς όπως το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε, η UNICEF, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο Δήμος Βόλου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Συντονιστές/τριες εκπαίδευσης προσφύγων Μαγνησίας, κ.α.

 

Προηγούμενο άρθρο Το αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Έγκριση 7 νέων προτάσεων έργων LEADER της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ