Ειδήσεις

Ιωάννης Γιαννουσάς (Ταμίας της Αερολέσχης Αεροδρομίου Μυρίνης) στο Ηχόραμα 100,8: Κορυφαία αθλητική διοργάνωση το Plastiras Lake Cup 2024


Μια κορυφαία και πολύπλευρα σημαντική αεραθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Καρδίτσα αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου.  Ο λόγος για τον Πανελλήνιο Αγώνα Υπερελαφρών Αεροσκαφών (Κατηγορία 3AXIS) Plastiras Lake Cup 2024 που οργανώνει η Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στο Αεροδρόμιο Μυρίνης, το Σάββατο 6 Απριλίου (ώρες 9:30 π.μ. έως 7:00 μ.μ.) και την Κυριακή 7 Απριλίου (ώρες 9:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ.).  Ο Αγώνας περιλαμβάνει συμμετοχή πληρωμάτων από Ελληνικές Αερολέσχες και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου.

Ο Ταμίας της Αερολέσχης Αεροδρομίου Μυρίνης Ιωάννης Γιαννουσάς μίλησε, την Τετάρτη 3 Απριλίου, στο Ηχόραμα 100,8 και στην εκπομπή «Μεσημεριανό «Μαγκαζίνο» με τη Βάσω Μπαλαμπάνη, και αναφέρθηκε τόσο στον Αγώνα και τη σημασία του όσο και γενικότερα στους σκοπούς και τη δράση του σωματείου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γιαννουσά στο Ηχόραμα 100,8:

Ερώτηση: Μια κορυφαία και πολύπλευρα σημαντική αεραθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Καρδίτσα αυτό το Σαββατοκύριακο. Μιλήστε μας για τον Πανελλήνιο Αγώνα Υπεραλαφρών Αεροσκαφών και το τι θα περιλαμβάνει.

Απάντηση: Εύχομαι να περάσουμε ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο αγώνων και θεάματος που θα προσφέρουμε στην πόλη της Καρδίτσα, στο Νομό και όχι μόνο γιατί θα υπάρχουν προσκεκλημένοι από όλη τη Θεσσαλία.

Είναι μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση, υψηλού επιπέδου, που γίνεται στην πόλη μας και θέλουμε και τη συμμετοχή των πολιτών ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε την πόλη και το Νομό μας.

Πρόκειται για έναν Αγώνα Πανελλήνιο. Είναι ο «Plastiras Lake Cup 2024» και δώσαμε αυτή την ονομασία διότι θέλουμε να αναδείξουμε το κατεξοχήν  τουριστικό σημείο της περιοχής μας, τη λίμνη Πλαστήρα, όλα τα γύρω χωριά και όλες τις ομορφιές του τόπου μας.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του Αγώνα, την Παρασκευή έχουμε την άφιξη των αεροσκαφών που θα ξεκινήσουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Θα γίνουν ορισμένες δοκιμαστικές πτήσεις και το απόγευμα της Παρασκευής γίνεται και η ενημέρωση των πληρωμάτων για τον αγώνα που θα ακολουθήσει το Σάββατο.

Το Σάββατο είναι η κυρίως μέρα του Αγώνα. Στις 8:00 θα συγκεντρωθούν τα πληρώματα και μέχρι τις 9:00 θα γίνει ξανά μια ενημέρωση των πληρωμάτων.

Μετά τις 9:00 με 9:30 θα πάρει τη σκυτάλη το κύριο πρόγραμμα του Αγώνα.

Την ίδια ημέρα, εάν θα ολοκληρωθούν οι χρόνοι όλων των πληρωμάτων, γιατί έχουμε αρκετές συμμετοχές από Αερολέσχες όλης της Ελλάδας (από Κρήτη, από Πρέβεζα, από Σέρρες), αν δεν ολοκληρωθούν, θα πάρουμε χρόνους και την Κυριακή.

Την Κυριακή, πέρα από την ενημέρωση των πληρωμάτων, θα γίνει και η έκδοση των αποτελεσμάτων, τυχόν ενστάσεις και απονομή επάθλων και μεταλλίων.

Όλα τα μέλη από τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος, ανεξάρτητα από το εάν θα είναι μέσα την πρώτη τριάδα για να παραλάβουν τα Κύπελλά τους, θα λάβουν αναμνηστικά μετάλλια με το όνομα και την ημερομηνία του Αγώνα.

Αν αυτό τελειώσει νωρίτερα και όλα τα πληρώματα ολοκληρώσουν τον χρόνο τους μέσα στο Σάββατο, θα γίνει η έκδοση των αποτελεσμάτων το Σάββατο.

Άρα, λοιπόν, την Κυριακή, εάν συμβεί αυτό, θα έχουμε μόνο την αναχώρηση των αεροσκαφών.

Ερώτηση: Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Αεροδρομίου Μυρίνης Σταύρος Τσολάκος, ο Γραμματέας Πάρης Ευγενίδης (πιλότος με 22.000 ώρες στην Πολιτική Αεροπορία) όπως και εσείς επισημαίνετε πως η δραστηριότητα του Σωματείου επικεντρώνεται στην ανάδειξη του Αεραθλητισμού ως νέου αναπτυξιακού εφαλτηρίου της περιοχής μας, καθώς η λειτουργία του αεροδρομίου της Μυρίνης δημιουργεί σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στο Νομό Καρδίτσας και όχι μόνο. Έτσι είναι; Εξηγήστε μας αυτούς τους στόχους και τη σημασία τους.

Απάντηση: Αυτό είναι γεγονός. Εμείς, από την πλευρά μας, σαν Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης, συμβάλουμε και δίνουμε τα μέγιστα, μέσα από αυτά που μπορούμε, εθελοντικά, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην επέκταση του αεροδρομίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Γιατί μπορεί μελλοντικά να έχουμε προσγειώσεις λίαρ τζετ και cargo για τη μεταφορά εμπορευμάτων.

Η ανάπτυξη της αεραθλητικής ιδέας που είναι ο κύριος σκοπός και ο βασικός άξονας της δράσης.

Υπάρχουν δράσεις στην Καρδίτσα. Υπάρχουν από όλες τις Αερολέσχες της Καρδίτσας. Διότι υπάρχουν τρεις Αερολέσχες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Μυρίνης.

Εάν γίνει, ας πούμε, ένας αεροδιάδρομος χιλίων μέτρων, εμείς μπορούμε να πάμε παντού και μπορούν να έρθουν από παντού.

Το πεδίο της Μυρίνης είναι καινούργιο, με πολύ καλές προδιαγραφές και είναι εύκολα προσβάσιμο. Είναι κοντά στον Ε65 και είναι πολύ κοντά στην πόλη μας.

Ερώτηση: Η ανάπτυξη της αεραθλητικής ιδέας είναι ο κύριος σκοπός και ο βασικός άξονας της δράσης της Αερολέσχης Αεροδρομίου Μυρίνης. Μιλήστε μας για τους σκοπούς αυτούς και γενικά για τη δράση της Αερολέσχης.

Απάντηση: Η Αερολέσχη Αεροδρομίου Μυρίνης καταρχάς αποτελεί μια Αερολέσχη η οποία είναι σχετικά νέα. Ιδρύθηκε το 2022.

Είναι ένα μη κερδοσκοπικό αεραθλητικό σωματείο, εγγεγραμμένο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και, φυσικά, είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.

Ο σκοπός είναι να αναδείξει αλλά και να ενισχύσει την αεροπορική ιδέα σε όλα τα επίπεδα.

Διότι δεν είναι επιχείρηση, δεν εξυπηρετεί κάποια ομάδα ατόμων ή προσώπων. Είναι ανοιχτή προς όλο τον κόσμο.

Όσοι αγαπούν και θέλουν τον αεραθλητισμό και τους ενθουσιάζει γενικώς η αεροπορική ιδέα, μπορούν να έρθουν να μας γνωρίσουν από κοντά, μπορούν να λάβουν και αυτοί τη χαρά και την αίσθηση των όσων συμβαίνουν στον αεραθλητισμό.

Σύμφωνα με το καταστατικό που έχουμε, γενικώς η διάδοση του αεροπορικού πνεύματος αφορά όλους τους Έλληνες αδιακρίτως.

Εμείς κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Έχουμε αγάπη, έχουμε φιλότιμο, έχουμε εθελοντισμό.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα του ενός – δυο χρόνων που έχουμε ιδρυθεί σαν Αερολέσχη, έχουμε λάβει αρκετές φορές μέρος σε Πανελλήνιους Αγώνες και είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα τόσο μεγάλο γεγονός που θα έχει πανελλήνια απήχηση.

Το έχουν αγκαλιάσει όλες οι Αερολέσχες της Ελλάδος και γι ΄ αυτό και έχουμε αυτή τη μεγάλη συμμετοχή.

Τα μέλη μας έχουν πτητική εμπειρία. Κάνουμε πτήσεις εθισμού. Κάνουμε και πτήσεις αναψυχής. Και εννοείται ότι όσοι είναι πιλότοι, μπορούν να έρχονται και να προσθέτουν ώρες πτήσης.

Το πρόγραμμα των Αγώνων

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Παρασκευή 05/04/2024

10:00–19:00: Άφιξη αεροσκαφών και δοκιμαστικές πτήσεις.

19:00-21:30: Ενημέρωση πληρωμάτων

Σάββατο 06/04/2024

08:00-09:00: Ενημέρωση πληρωμάτων ΓΑ.

09:00-13:30: Αγώνες ΓΑ.

13:30-14:30: Έκδοση αποτελεσμάτων, ενστάσεις, απονομή επάθλων.

14:30-17:00: Πτήσεις εθισμού – Δοκιμαστικές πτήσεις – Αφίξεις αεροσκαφών.

Κυριακή 06/04/2024

08:00-09:00: Ενημέρωση πληρωμάτων ΓΑ.

09:00-13:30: Αγώνες ΥΠΑΜ.

13:30-14:30: Έκδοση αποτελεσμάτων, ενστάσεις, απονομή επάθλων.

14:30-17:00: Αναχωρήσεις αεροσκαφών.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ν. Ανδρουλάκης και Ε. Λιακούλη με πλημμυρόπληκτους Βλοχού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα είχαν οι Δήμαρχοι της Π.Ε. Καρδίτσας