Ειδήσεις

IPA: Με το κύπελλο Fair Play στις αποσκευές


Μια ακόμη σημαντική διεθνή συμμετοχή κατέγραψε στο ενεργητικό της η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Αυτή τη φορά η ποδοσφαιρική μας ομάδα πήρε μέρος σε διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας στη Βαρσοβία, όπου συμμετείχαν 61 ομάδες αστυνομικών από 11 χώρες. Χάρη στη συμμετοχή της ομάδας μας, η ελληνική σημαία κυμάτισε για πρώτη φορά στην εννεαετή ιστορία της διοργάνωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Αρχηγού της πολωνικής Αστυνομίας και είναι αφιερωμένη στον συνάδελφο Andrzeja Struja που δολοφονήθηκε από χούλιγκανς όταν, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τους αποτρέψει από εγκληματική πράξη. Για το λόγο αυτό το εν λόγω τουρνουά μεταδίδεται ευρέως στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ομάδα μας απονεμήθηκε από τους διοργανωτές το κύπελλο ήθους «Fair Play» της διοργάνωσης. Το κύπελλο Fair Play είναι ανεξάρτητο της αγωνιστικής παρουσίας και απονέμεται στην ομάδα που ξεχωρίζει γενικά για την παρουσία της, η οποία τόσο αγωνιστικά όσο και γενικότερα πρέπει να κινείται στα πλαίσια του «Ευ αγωνίζεσθε» και να λαμπρύνει τη διοργάνωση. Οι παίχτες μας απόλαυσαν τη συμμετοχή τους και την όμορφη πρωτεύουσα της Πολωνίας, ενώ αφιέρωσαν το κύπελλο στον Αρχηγό της ομάδας Κώστα Τάντο, ο οποίος δεν κατάφερε να ακολουθήσει την αποστολή λόγω τραυματισμού.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της τελετής έναρξης η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον κ. Andrzej Strejlau, προπονητή της ομάδας της Λάρισας όταν κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας το 1985 και μετέπειτα προπονητή της Εθνικής Πολωνίας. Ο κ. Strejlau, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτού του τουρνουά πριν 9 χρόνια, χάρηκε ιδιαίτερα με την παρουσία μας και δέχτηκε το λάβαρο της τοπικής μας διοίκησης.

Η τοπική μας διοίκηση επιθυμεί να ευχαριστήσει για την υλική τους βοήθεια το ελληνικό εθνικό τμήμα της ΙΡΑ, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας και το Ι. ΚΤΕΟ Μουχτής. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην εταιρεία ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ, με το υπέροχο νερό ΘΕΟΝΗ,  η οποία ήταν χορηγός ενδυμασίας της ομάδας μας.

 

Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

 

Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας

Προηγούμενο άρθρο Ορόσημο η πρώτη χρήση του συμπιεσμένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα!!
Επόμενο άρθρο Συγχρηματοδοτούμενα δάνεια σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις