Ειδήσεις

IPA: Διαδικτυακή εκδήλωση για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη


Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, το 1821 και εμείς δεν μπορούσαμε παρά να τιμήσουμε τον μεγάλο ήρωα της Ελλάδας, Γεώργιο Καραϊσκάκη, ο οποίος φυσικά αποτελεί το καμάρι της Καρδίτσας, ως γέννημα – θρέμμα της περιοχής μας.

Την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρα 20:30’, η  Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε συνεργασία με τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Γ. Καραϊσκάκης» της γενέτειρας του Ήρωα, διοργάνωσαν Διαδικτυακή Ημερίδα μέσω της πλατφόρμας zoom, ακριβώς 194 χρόνια από το θάνατο του και μέσα από το ομώνυμο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, όπου φυλάσσονται τα όπλα και πολλά άλλα κειμήλια του Ήρωα.

Οι παρουσιάσεις της Ημερίδας έγιναν από  τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου, κ. Δημήτριο Γιώτη και τον συγγραφέα –  φιλόλογο καθηγητή, κ. Νικόλαο Βλάχο, ο οποίος παρουσίασε ακόμη αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο «Η Νεανική Ζωή του Καραϊσκάκη, το τελευταίο οδοιπορικό στο Μαυρομμάτι». Επίσης ακούστηκαν ποιήματα του κ. Αυγερινού Ανδρέου, με απαγγελία και μουσική επιμέλεια του κ. Γεωργίου Μπασιάκου. Ιδιαίτερη τιμή  στην εκδήλωση προσέδωσε η παρουσία των απογόνων του Ήρωα, κ. Ελένης Λεωνίδα Κάτρη – Καραϊσκάκη και κ. Γεωργίου Λεωνίδα Καραϊσκάκη, οι οποίοι την χαιρέτισαν συγκινημένοι. Χαιρετισμό επίσης απεύθυναν ο πρόεδρος του ελληνικού εθνικού τμήματος ΙΡΑ, κ. Βλάσης Βαλατσός και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σπηλιάς και επίτιμο μέλος της ΙΡΑ, Αρχιμ. Νεκτάριος Μητρόπουλος. Αξίζει βεβαίως να αναφερθεί ότι η εκδήλωση είχε συμπεριληφθεί στον επίσημο κατάλογο δράσεων και εκδηλώσεων της επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021.

Την ημερίδα παρακολούθησαν πολλοί διαδικτυακοί θεατές από όλη την Ελλάδα, ενώ αυτή θα είναι διαθέσιμη στο κανάλι Ipa Karditsa, στο YouTube.

 

Προηγούμενο άρθρο Όλα έτοιμα για το 1ο Πανθεσσαλικό e-Μαθητικό Συνέδριο
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας