Ειδήσεις

IPA: Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – Διαδικτυακή Εκδήλωση


    Η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας zoom, την Κυριακή 16 Μαΐου και ώρα 20:30’, με θέμα: «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» και ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Φωτιάδη, ομότιμο καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Το 1994, η 19η Μαΐου ανακηρύχθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως Ημέρα Μνήμης της θηριωδίας που προκάλεσε το θάνατο 353.000 Ελλήνων του Πόντου και αυτή η μέρα τιμάται αναλόγως σε κάθε μέρος της Γης, όπου χτυπά ποντιακή ψυχή! Με αφορμή αυτή την επέτειο, η ΙΡΑ Καρδίτσας προσκάλεσε ως ομιλητή στη διαδικτυακή της εκδήλωση τον εξαίρετο καθηγητή κ. Φωτιάδη, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης του θέματος, έχοντας να επιδείξει χιλιάδες ανάλογες ομιλίες, δημοσιεύσεις και εκδόσεις. Παράλληλα, είναι αυτός που έχει αναδείξει το ζήτημα δημιουργίας ενός Κέντρου Ποντιακών Μελετών, με Μουσείο και Ερευνητικό Κέντρο (https://hellenicponticmrc.gr), στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν το θέμα, καθώς πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές και δύσκολες στιγμές της ιστορίας του ελληνισμού.

Για όσες και όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή εκδήλωση, ο σχετικός κωδικός πρόσβασης είναι διαθέσιμος μέσω e-mail. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να αιτηθείτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ipakarditsa@gmail.com ή με μήνυμα στη σελίδα IPA Karditsa στο facebook. Επίσης η εκδήλωση θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση στην παραπάνω σελίδα και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για όλους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά μνήμη των αγίων και ενδόξων ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου των αυταδέλφων
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας