Ειδήσεις

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική


Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας και η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή του και την αξιοπρέπεια του λαού. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών του ΕΣΥ που έχουν βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ασθενείς, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 21.600. Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά την ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο προσωπικό.

Η εγκληματική πολιτική και κυβέρνηση, πρέπει να ηττηθεί, να ανατραπεί. Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή αντεπίθεση. Ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που να διεκδικήσει αλλά και να επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας:

  •  Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.
  • Αποτελεσματικό εκτεταμένο σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ παντού. Πρόνοια-φροντίδα για τους νοσούντες, ηλιωκιωμένους, ευπαθείς ομάδες.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων.
  • Ασφαλής λειτουργία των σχολείων με 15 μαθητές ανά τμήμα και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Αναίρεση των συγχωνεύσεων των τμημάτων. Τακτική απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία του Δήμου. Καθημερινοί έλεγχοι-ιχνηλατήσεις από νοσηλευτές, δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ένταξή τους στο δημόσιο σχεδιασμό. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, αλλά αντίθετα να ανοίξουν οι κλειστές μονάδες. Επιστροφή των υπό αναστολή υγειονομικών.
  • Ενίσχυση του μαζικού εμβολιασμού για όλους. Όχι στους διαχωρισμούς και στη σκοταδιστική εκστρατεία ενάντια στον εμβολιασμό. Κατάργηση των προστίμων, της αναστολής εργασίας, των απολύσεων και διαχωρισμών των ανεμβολίαστων.
  • Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλο το λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.
  • Όχι στις αυξήσεις τιμών ρεύματος, θέρμανσης, τροφίμων και δημόσιων αγαθών. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής. Φραγμός στις αυξήσεις των ενοικίων. Προγράμματα στέγασης για όλους. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΗ κ.ά.
  • Αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ρεύματος-ενέργειας και νερού – Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής τους – Άμεση και μαζική διεύρυνση των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου με χαμηλότερες τιμές
  • Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους – Κατάργηση/μείωση συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη
  • Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί στους δρόμους συλλογικού αγώνα. Για τη δουλειά , το «ψωμί», την υγεία, τη ζωή και την ελευθερία.

Μένουμε διαρκώς ενεργοί με πολύμορφες δράσεις σε κάθε χώρο, πόλη γειτονιά και με κεντρικά μαζικά ραντεβού:

  • Το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12.00 στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της Ελλάδας «Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια»
  • Το Σάββατο 5 Φλεβάρη «Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος-θέρμανσης & την ακρίβεια» με δράσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.
Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση του Δήμου Μουζακίου για την κρατική οικονομική ενίσχυση σεισμόπληκτων