Ειδήσεις

Ήταν ο κύριος σεισμός στην Κρήτη, εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας


Την εκτίμηση ότι ήταν ο κύριος σεισμός αυτός που σημειώθηκε στις 12.24 το μεσημέρι νότια της Ιεράπετρας, εξέφρασε ο Καρδιτσιώτης καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Σημείωσε πάντως ότι θα πρέπει να περιμένουμε δύο ακόμη 24ωρα, για να δούμε τη μετασεισμική ακολουθία.

Στην ίδια εκτίμηση προέβη, νωρίτερα, και ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, ο οποίος θεωρεί πολύ πιθανό έναν παρόμοιο σεισμό του ίδιου μεγέθους ή λίγο μικρότερο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του νότιου άκρου του ανατολικού σεισμικού τόξου άφησε, μέσω του ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, επισημαίνοντας ότι το θέμα ερευνάται και ότι υπάρχουν οι πρώτες, μικρές ενδείξεις που επιβεβαιώνουν το σενάριο αυτό.

Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, διευκρινίζοντας ότι ο σημερινός σεισμός 6,3 Ρίχτερ δεν συνδέεται με αυτόν των 5,8 Ρίχτερ, που είχε γίνει στο Αρκαλοχώρι, καθώς προέρχεται από διαφορετικό σεισμικό κέντρο.

Οι ζημιές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, είναι ελάχιστες, κυρίως σε παλιά σπίτια, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν όλα τα παλαιά κτίσματα.

Εκτίμησε ότι ο συγκεκριμένος σεισμός είναι ο κύριος, επισήμανε ωστόσο ότι «θα πρέπει να περιμένουμε για ασφάλεια τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα».

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις