Ειδήσεις

JOIST: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με αληθινά ρομποτάκια και ρομποτικές τεχνολογίες


Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και φέρνει νέο, πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά όλων των ηλικιών, από 6 έως 17 ετών, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες Play & Learn ξεκινούν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, στον χώρο του JOIST. Η χρονική τους διάρκεια εκτείνεται, από λίγες εβδομάδες μέχρι και το τέλος της σχολικής περιόδου τον Ιούνιο 2024, ανάλογα με τη θεματική ενότητα.

Η ατζέντα των φετινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά, έρχεται σε συνέχεια της περσινής, εμπλουτισμένη με νέες δραστηριότητες τόσο για τους μικρούς φίλους των νέων τεχνολογιών όσο και για εφήβους-εν δυνάμει startupers! Ρομποτικές τεχνολογίες, STEM, Εικονική Πραγματικότητα (VR), 3D Εκτύπωση, Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR), Καινοτομία και Επιχειρείν, θα βρίσκονται και φέτος στον πυρήνα του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά, το οποίο θα υλοποιηθεί στο JOIST. Μικροί και μεγαλύτεροι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να πειραματιστούν με τις νέες, εμβυθιστικές τεχνολογίες, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από βιωματικές και διαδραστικές μεθόδους εκπαίδευσης, να αλληλεπιδράσουν, να αναπτύξουν δεξιότητες και να μοιραστούν τις ιδέες τους, σε ένα σύγχρονο και απολύτως ασφαλές περιβάλλον υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.

Ειδικότερα, η νέα ατζέντα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά περιλαμβάνει: 1. Προγραμματισμός στο Πάρκο Καινοτομίας | Εξοικείωση με Aληθινά Pομποτάκια & Pομποτικές Tεχνολογίες: Για παιδιά από 6-9 ετών και 9-13 ετών.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με αληθινά ρομποτάκια και ρομποτικές τεχνολογίες, που στόχο έχει την εκμάθηση βασικών αρχών ρομποτικής με εύκολο τρόπο. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ξεκινάει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 και θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη έως 13 Ιουνίου 2024, 17:30 – 19:30. 2. Ρομποτική/ STEM στο Πάρκο Καινοτομίας | Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Για παιδιά 6-15 ετών, Πέμπτη. Το τμήμα Ρομποτικής/ STEM θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Καινοτομίας, σε συνεργασία με το CityLab. Τα εργαστήρια STEM/ Ρομποτικής απευθύνονται σε όλους τους μαθητές από Α’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, με ειδικό περιεχόμενο και προδιαγραφές ανά ηλικία.

Κύριοι θεματικοί άξονες είναι η Ρομποτική, η Μηχατρονική και η Επιστήμη Υπολογιστών. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως 10 Ιουνίου 2024, 17:30 – 19:00. 3. Επαυξημένη Πραγματικότητα | Ζωντάνεψε τις Zωγραφιές σου & Παίξε στο Διαδραστικό Πάτωμα του JOIST: Για παιδιά από Α’ έως Δ’ Δημοτικού. Στο νέο διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πάρκου Καινοτομίας, οι μικροί καινοτόμοι του μέλλοντος αναπτύσσουν τη δεξιότητα της λεπτής κινητικότητας αλλά και της κιναισθητικής νοημοσύνης, συμμετέχοντας στη πιο διασκεδαστική δραστηριότητα Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR).

Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα ξεκινάει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή έως τις 22 Μαρτίου, 17:30 – 19:30. 4. Teen Business School & JOIST: Αναπτύσσοντας Ικανότητες στο Επιχειρείν για Μαθητές Λυκείου : Τo Νο1 βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας Teen Business School, για νέους από 14 έως 18 ετών, που συνδυάζει διαλέξεις από καθηγητές Πανεπιστημίου, ομιλίες από επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς, αλλά και τη μελέτη πετυχημένων επιχειρήσεων που αλλάζουν τον κόσμο, έρχεται τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, στο JOIST.

Οι σχετικές συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν Διά Ζώσης τον Ιανουάριο 2024, για 3 ημέρες, με διάρκεια 12 διδακτικές ώρες, και οnline από 27 έως 30 Δεκεμβρίου 2023, για 4 ημέρες, με διάρκεια 17 διδακτικές ώρες. 5. Ελληνική Μυθολογία | Μια Καινοτόμα Διαδικασία Μάθησης με 12 Εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας & Τρισδιάστατη Εκτύπωση: Το JOIST σε συνεργασία με τη startup Pi tech, προσκαλεί τους μικρούς φίλους να συμμετέχουν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Κύριος στόχος της δραστηριότητας είναι, να αντιληφθούν οι μικροί συμμετέχοντες τις επιδράσεις της ελληνικής μυθολογίας και των δώδεκα θεών του Ολύμπου στις τέχνες, σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και ελκυστικών παιδαγωγικών προσεγγίσεων.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ξεκινάει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη έως 23 Ιανουαρίου 2024, 17:30 – 19:30. 6. Εικονική Πραγματικότητα | Φτιάξε το Δικό σου Διαστημικό VR Game: Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά από 12 έως 16 ετών αναπτύσσουν το δικό τους διαστημικό εικονικό παιχνίδι. Με τη βοήθεια του εξειδικευμένου εκπαιδευτή, μαθαίνουν τα βασικά εργαλεία και τις έννοιες της Εικονικής Πραγματικότητας (VR) και καλλιεργούν την εφευρετικότητα τους καθώς δημιουργούν ένα VR game εμπνευσμένο από το διάστημα. Η δραστηριότητα ξεκινάει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 και θα πραγματοποιείται, κάθε Παρασκευή, έως 15 Δεκεμβρίου 2023, 17:30 – 19:30.

Στο JOIST, η μάθηση και η γνώση της τεχνολογίας, της καινοτομίας και του επιχειρείν, αποκτούν νέα και πιο διασκεδαστική διάσταση για τα παιδιά.

“Μάθετε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με ένα click στην επίσημη σελίδα των εκδηλώσεων του JOIST ή καλώντας στο 2410 234422. Σας περιμένουμε!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κυκλοτολμώ 2023 στην Καρδίτσα την Κυριακή 29/10