Ειδήσεις

Kορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη μας άγιο Σεραφείμ


Kορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο και προστάτη μας άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου, την Κυριακή των Μυροφόρων 3 Μαΐου 2020.

Οι λατρευτικές Συνάξεις ξεκίνησαν από το εσπέρας του Σάββατου 2 Μαΐου με την υποδοχή της Τιμίας Κάρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης», όπου φυλάσσεται ο Άγιος.

Μετά την απόθεση της τιμίας κάρας στο προσκυνητάριο του Αγίου, ξεκίνησε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Την κυριώνυμο ημέρα, στον Ιερό μας Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Τιμίας Κάρας εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και αναγνώστηκε ευχή προς τον Άγιο.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών: Αποσύρετε το νομοσχέδιο τώρα
Επόμενο άρθρο Οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Προαστίου και Μακρυχωρίου για τα έργα στις περιοχές τους