Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Ιανός και σεισμός άλλαξαν τη λειτουργία του κράτους στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών


«Η κρίση του Ιανού και του σεισμού στη Θεσσαλία  άλλαξε δραστικά τη λειτουργία του κράτους  και οδήγησε σε ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα πρωτόκολλο γρήγορων ενεργειών  και  νομοθετημάτων,  με ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη για τους ανθρώπους που επλήγησαν» υπογράμμισε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην  ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Οικονομικών στη ΔΕΘ, με θέμα «Κρατική Αρωγή: Εμπειρία-Μεταρρύθμιση-Εξέλιξη».  Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος και  ο  πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και παρακολούθησαν οι Δήμαρχοι Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, Σοφάδων Θάνος Σκάρλος, Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου.

«Ακολουθώντας την πολιτική φιλοσοφία της συλλογικής ηγεσίας, όπου  καλούνται να αποφασίσουν εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν, περιδιαβήκαμε όλοι μαζί τις πληγείσες περιοχές, ακούσαμε τους ανθρώπους, νοιώσαμε τις ανάγκες τους  και  πετύχαμε δημιουργική ανατροπή στην πράξη. Νικήσαμε για πρώτη φορά το δουλοκτητικό κράτος με ταχύτητα, ρυθμό, απλοποίηση και αυτοματισμό ενεργειών. Αυτό είναι το αντίδοτο στην κρίση, γιατί ένα γραμμάριο πράξης αξίζει όσο ένας τόνος θεωρίας και μόνο με ταχύτητες μεγάλες μπορεί η Ελλάδα να αλλάξει» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.  «Ήμασταν και είμαστε  διαχρονικά παρόντες από την πρώτη στιγμή,  συντονιστήκαμε και συνεργαστήκαμε όλοι μαζί Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμοι, ΕΛΓΑ και κάναμε το αδύνατο δυνατό ενεργοποιώντας  πρωτοπόρες διαδικασίες και ευεργετικά νομοθετήματα. Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο,  που καταστρώθηκε στον τόπο της ζημιάς  και προχωράμε με  ταχύτητα στην υλοποίησή του.  Στην Θεσσαλία λόγω του Ιανού εξελίσσονται έργα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία δουλεύουν οι άνθρωποι της περιοχής. Τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν κατασκευαστεί ή  εξελίσσονται και δρομολογούνται νέα έργα – φράγματα, λιμνοδεξαμενές, δίκτυα άρδευσης- με την αποτελεσματική διαδικασία των ΣΔΙΤ.  Διεκδικούμε την ολοκλήρωση των ημιτελών έργων του Αχελώου και τα συνοδά έργα, φράγματα στην Πύλη και το Μουζάκι, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των έργων νερού στη Θεσσαλία. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται  με ανταγωνισμό προσφοράς και κατάθεση ψυχής, μέχρι την πλήρη και δίκαιη αποζημίωση  των ανθρώπων της Θεσσαλίας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθρο Ισχυρό μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης στο 1ο παγκόσμιο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων
Επόμενο άρθρο Με υψηλούς στόχους ξεκινά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Καρδίτσας