Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού: Επενδύουμε στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό


«Καταφέραμε μέσα στην πανδημία να κρατήσουμε ασφαλείς τους  τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας και να εφαρμόσουμε  με συνέπεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στηρίξαμε και ενισχύουμε  τις τουριστικές επιχειρήσεις με τα προγράμματα Επενδύω και Επαναπενδύω και με τα προγράμματα ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ και επενδύουμε στην ανάπτυξη του ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού που συνεδρίασε υπό τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

« Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα με επισκέψιμα Υποθαλάσσια Μουσεία. Φέτος το καλοκαίρι, στοχεύουμε στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού εγκαινιάζοντας τρία νέα καταδυτικά πάρκα στον Δυτικό Παγασητικό Κόλπο» τόνισε ο κ. Αγοραστός. «Παράλληλα δημιουργούμε νέες διαδρομές για την ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού. Ζητάμε να στηριχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου της  Νέας Αγχιάλου. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο τουριστικής προβολής, που στηρίζεται στο digital marketing και είναι στοχευμένο στον ποιοτικό θεματικό τουρισμό» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας έθεσε μια σειρά από  θέματα που αφορούν άμεσα τις τουριστικές επιχειρήσεις  για τα οποίο το Υπουργείο Τουρισμού είναι αρμόδιο είτε συναρμόδιο όπως:

-Υποστελέχωση προσωπικού στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις- να δοθεί  επιδότηση  εργασίας και όχι  ανεργίας

-Καταπολέμηση του τεράστιου ενεργειακού κόστους με Net Metering σε τουριστικές επιχειρήσεις, κυρίως σε καταλύματα

-Για τα τουριστικά γραφεία:  επιδοτούμενα προγράμματα για ψηφιοποίηση,  να συμπεριληφθούν στο νέο ΕΣΠΑ για ανανέωση του στόλου,  να μειωθούν και ισοσκελιστούν τα τέλη κυκλοφορίας με τα αντίστοιχα των λεωφορείων ΚΤΕΛ .

-Πρόσληψη ναυαγοσώστων μέσω ΟΑΕΔ – εποχιακό προσωπικό για πισίνες ξενοδοχείων

-Διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ στο 13% και μείωση ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, παράταση του προγράμματος Συνεργασία  μέχρι 31/12/2022

-Οι τουριστικές εγκαταστάσεις υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής και  περιπέτειας να συμπεριληφθούν στις εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, σύμφωνα με το νόμο 4276/2014,  άρθρο 1 παράγραφος 3.

-Νομοθετικό πλαίσιο για airbnb με προδιαγραφές ΕΟΤ  – με αναλογία μεγίστου αριθμού ακινήτων ανά περιοχή, ανάλογη της δυναμικότητας σε κλίνες.

Προηγούμενο άρθρο Εορτασμός της Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας
Επόμενο άρθρο Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στην εκδήλωση κατά των εξαρτήσεων