Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας: Εξασφαλίστηκαν οι πόροι για το οδικό έργο Παλιούρι – Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου


Οι αναγκαίοι πόροι για την ολοκλήρωση του οδικού έργου Παλιούρι – Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, εξασφαλίστηκαν μετά τη συνάντηση εργασίας του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, συμμετείχαν ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Πέτρος Γαλάνης.

Όπως αποφασίστηκε, τις προσεχείς ημέρες, ο Δήμος Καρδίτσας θα υποβάλλει το αίτημα και το σχετικό Τεχνικό Δελτίο προς το Υπουργείο Υποδομών, ώστε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, να δεσμευτεί το ποσό που απαιτείται για την περάτωση του έργου.

Με την ολοκλήρωσή της κατασκευής του δρόμου, θα βελτιωθεί η πρόσβαση των πολιτών και προσκυνητών στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή ενός από τα σημαντικότερα Βυζαντινά Μνημεία της ευρύτερης περιοχής.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και την οριστική επίλυση του ζητήματος.

«Η κατασκευή του δρόμου που οδηγεί στο Ιερό Προσκύνημα του χωριού, αποτελούσε αίτημα πολλών ετών που υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τη συνδρομή του αρμοδίου Υπουργού Υποδομών. Σήμερα, άνοιξε ο δρόμος για την οριστική περάτωση του έργου, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Προηγούμενο άρθρο 29 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Μάσκες παντού και αναστολή των εορταστικών εκδηλώσεων