Ειδήσεις

Κ. Τσιάρας: Πλήρης λειτουργία των δικαστηρίων από την ερχόμενη εβδομάδα


Την ανάγκη άμεσης, πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της Δικαιοσύνης με όρους υγειονομικής ασφάλειας και δη την χωρίς περιορισμούς, επαναλειτουργία των δικαστηρίων όλων των δικαιοδοσιών, των δικαστικών γραμματειών και των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων χωρίς ραντεβού ή άλλους περιορισμούς επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός.

Όπως γράφει το dikastiko.gr  το κρίσιμο αυτό ζήτημα τέθηκε στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Γιώργος Κώτσηρας με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας και του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό.

Εισήγηση προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για πλήρη και κανονική λειτουργία όλων των δικαστηρίων από τις 16 Σεπτεμβρίου ανέφερε πως θα κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, επισημαίνοντας πως για την πρόσβαση στα δικαστήρια θα πρέπει να τηρούνται ειδικές προϋποθέσεις (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, rapid-test, χρήση προστατευτικής μάσκας, κοκ).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός ζήτησε σε κατεπείγουσες περιπτώσεις (π.χ. προσωρινές διαταγές, αυτόφωρα, ανακρίσεις, απεργιακές υποθέσεις, και εν γένει σε περιπτώσεις σύντομης κλήσης) να επιτρέπεται και η χρήση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) και επιπλέον, ζητήθηκε να ισχύσει και για τους δικηγόρους η διατίμηση των rapid tests.

Ενίσχυση προσωπικού για αποφυγή καθυστερήσεων

Για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων στους προσερχόμενους στο χώρο των δικαστηρίων θα διατεθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κονδύλια στους δικαστικούς σχηματισμούς για να αναθέσουν σε εταιρείες security τον έλεγχο των δικαιολογητικών πρόσβασης, με την επικούρηση αστυνομικής δύναμης.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, κ. Βερβεσός επεσήμανε την ανάγκη απασχόλησης επαρκούς αριθμού υπαλλήλων security, ώστε να μη σημειώνονται καθυστερήσεις, ιδίως κατά της ώρες αιχμής στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας, καθώς επίσης και την επίδειξη ανοχής, εφόσον στην πράξη παρατηρηθούν καθυστερήσεις στην ώρα προσέλευσης συνηγόρων, διαδίκων και μαρτύρων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βερβεσός χαρακτήρισε αυτονόητο ότι και οι ίδιοι οι δικηγόροι «πρέπει να μεριμνούν για την έγκαιρη προσέλευσή τους στους χώρους των δικαστηρίων και την τήρηση των εκάστοτε ισχυόντων μέτρων πρόσληψης και προστασίας».

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

Προηγούμενο άρθρο Ανασυγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σχολικά είδη για μαθητές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας