Ειδήσεις

Καινοτόμες αναπτυξιακές προτάσεις από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα


Συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Χρήστο Δήμα είχε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος και η βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα. Αντικείμενο της συζήτησης δύο καινοτόμες αναπτυξιακές προτάσεις του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα, οι οποίες θα συμβάλουν στην τόνωση της Οικονομίας του Δήμου αλλά και της Καρδίτσας γενικότερα.

Συγκεκριμένα ο κ. Νάνος με τεκμηριωμένο υπόμνημα ζήτησε την δημιουργία ερευνητικού κέντρου περιβαλλοντικής καινοτομίας με έδρα το Νεοχώρι, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και ΑΠΘ και με την στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η άλλη δεύτερη πρόταση αφορά την δημιουργία κυψέλης για νεοφυείς (startup) επιχειρήσεις, στον οικισμό της ΔΕΗ στο Μοσχάτο, κάτι που προτάθηκε στα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Η κ. Ασημίνα Σκόνδρα ανέφερε στον υφυπουργό ότι οι δύο προτάσεις έχουν υπερτοπική σημασία και μπορούν να αναδειχθούν σε εθνικά σημεία αναφοράς. Παράλληλα θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία, προφανώς και για το Μοσχάτο του οποίου τυγχάνει να είναι δημότισσα η κ. Σκόνδρα.  Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι είναι δυναμικές ιδέες και ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη λίμνη Πλαστήρα για την υλοποίηση των προτάσεων.

 

Προηγούμενο άρθρο Απόλλων Καρδίτσας: Επιστροφή στις νίκες με επικράτηση στην παράταση επί της KBA!
Επόμενο άρθρο ZAΓΟΡΙΝ: Ενέργειες για κατοχύρωση Π.Ο.Π. στα κάστανα του Πηλίου