Ειδήσεις

Κακή εμφάνιση και πρώτη εντός έδρας ήττα για τον Απόλλωνα Καρδίτσας


Με το «αριστερό» ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο 2023 ο Απόλλων Καρδίτσας. Οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την ήττα με 75-76 από την Πελασγιώτιδα Λάρισας, στην αυλαία του Β’ γύρου του πρωταθλήματος της Α2 ΕΣΚΑΘ και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους εντός έδρας απώλεια της σεζόν.

Πλέον, η ομάδα της Καρδίτσας υποχώρησε στο ρεκόρ 5-4, με τις μισές της ήττες να προέρχονται από τον ίδιο αντίπαλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το συγκρότημα του Γιάννη Κοβάτσεφ παρατάχθηκε χωρίς τους Πάσχο, Μπαϊμάκη, Παπανδρέα, όμως αντιμετώπισε ένα «ψυχωμένο» σύνολο που με τη σειρά του είχε σοβαρές απουσίες.

Η παρατεταμένη αγωνιστική απραξία, η έλλειψη συγκέντρωσης και ο εφησυχασμός ήταν έκδηλα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Απόλλωνα να βρίσκεται μονίμως σε θέση κυνηγού στο σκορ, μολονότι ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς σε απόσταση αναπνοής.

Ο Απόλλων ξεκίνησε νωθρά στο 1ο δεκάλεπτο και με πολύ κακή αμυντική προσέγγιση, είδε τον αντίπαλό του να ξεφεύγει και μάλιστα να σημειώνει 27 πόντους, για το 17-27 στο 10’.

Παρά τη στοιχειωδώς βελτιωμένη εικόνα στη 2η περίοδο, τουλάχιστον αμυντικά, τα επιπόλαια λάθη δεν επέτρεψαν τους γηπεδούχους να πλησιάσουν περισσότερο από το -2 (30-32 στο 14’), ενώ το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Λάρισας με προβάδισμα 35-42.

Στην 3η περίοδο, η ροή του αγώνα ήταν πανομοιότυπη με το 2ο δεκάλεπτο, με τη διαφορά ότι ο Απόλλων προσπάθησε να αποδώσει πιο ομαδικό μπάσκετ και είχε καλύτερη περιστροφή της μπάλας. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα της Καρδίτσας πλησίασε τέσσερις φορές σε απόσταση βολής, ισοφάρισε, αλλά στο φινάλε της περιόδου η Πελασγιώτιδα διατήρησε το προβάδισμά της, για το 55-59.

Στην τελευταία περίοδο, ο αγώνας ήταν αμφίρροπος κι επιφύλασσε δραματικό φινάλε. Με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ τιμών σουτ υπέρ της Πελασγιώτιδας, το μομέντουμ δεν άλλαξε, παρότι στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Απόλλων πίεσε για την ανατροπή. Όμως, κάποιες χαμένες βολές και η απώλεια αμυντικών ριμπάουντ σε ανάλογες καταστάσεις στην άλλη πλευρά του γηπέδου, δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να διεκδικήσει τη νίκη, χάνοντας την ευκαιρία στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα να στείλει το ματς στην παράταση.

Ο ΑΟ Απόλλων Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά το φίλαθλο κοινό που παρευρέθηκε στο ματς και υποστήριξε με την παρουσία του την ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 35-42, 55-59, 75-76

Απόλλων Καρδίτσας (Ι. Κοβάτσεφ): Κούτριος 24 (2), Ντασιώτης, Ράντος 14, Τσανάκας 11 (3), Βούλγαρης 7, Κατσαρός 10 (2), Τσέγκος 6, Μπρούτσος 1, Ρουκάς 2,  Λιακόπουλος.

Πελασγιώτιδα Λάρισας (Ν. Παπαϊωάννου): Γ. Τσιμούρτος 16(4),  Καραμούτης 8, Βαΐου, Πλιάγκας 10, Γαβρογιάννης 20, Ρίζος, Μπρακάι 2, Σκαφίδας, Τσακίρης, Ξανθόπουλος 20 (1).

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Κ.B.A. – ΑΟ Καλαμπάκας 75-36
Απόλλων Καρδίτσας – Πελασγιώτιδα Λάρισας 75-76
Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» – Κρόνος Τυρνάβου 80-57
Α.Σ. Βαλίος – ΓΣΕ Ελασσόνας 39-52
Ρεπό: ΕΑΛ

*Η ΕΑΛ έχει εκπληρώσει το ρεπό της για το Β’ γύρο

Η επόμενη (11η) αγωνιστική (14-15/1):

Κρόνος Τυρνάβου – ΑΣ Βαλίος
Πελασγιώτιδα Λάρισας – Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής»
ΑΟ Καλαμπάκας – Απόλλων Καρδίτσας
ΕΑΛ – ΚΒΑ
Ρεπό: ΓΣΕ Ελασσόνας

 

Προηγούμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας μουσικών την Τρίτη 10 Γενάρη μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Ενίσχυση του ΑΣΚ με Τζάροντ Γουέστ