Ειδήσεις

Κάλεσμα για Σύσκεψη των σωματείων επαγγελματιών Καρδίτσας


Αγαπητοί συνάδελφοι Επαγγελματίες της Καρδίτσας. Σε συνέχεια της κλιμάκωσης των συσκέψεων που έχουμε ξεκινήσει από τα μέσα Φλεβάρη όλο και περισσότερα σωματεία και επαγγελματικές ενώσεις συσπειρώνονται στις συσκέψεις με στόχο την απάντηση των μικρομεσαίων επαγγελματιών στην επίθεση που δεχόμαστε με αφορμή τις υπέρογκες ανατιμήσεις σε καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Έτσι οι  παρακάτω σύλλογοι, ενώσεις και σωματεία καλούν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων επαγγελματιών του Νομού Καρδίτσας σε νέα σύσκεψη την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στις 7:30 μμ  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Eπιμελητηρίου Καρδίτσας. (Ηρ. Πολυτεχνείου 3 – 3ος όροφος) με στόχο τον συντονισμό και την απόφαση για πρόγραμμα κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα

Το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίστηκε είναι το εξής:

  • Κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης. Καμία διακοπή στις παροχές αυτές.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων. Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000€. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.
  • Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είμαστε κλειστά ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.
  • Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες από τον ΙΑΝΟ στο 100% της πραγματικής ζημιάς.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής μας. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης με ευθύνη και χρηματοδότηση κρατική.

Κανένας μόνος στην επίθεσή που δεχόμαστε – όλοι μαζί να αντεπιτεθούμε!

  1. Ομοσπονδία ΕΒΕ Καρδίτσας
  2. Εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας
  3. Σύλλογος Εικόνας και Ήχου Καρδίτσας
  4. Σωματείο Αρτοποιών Καρδίτσας
  5. Ένωση Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας – Άγιος Φανούριος
  6. Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών ν. Καρδίτσας
  7. Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών Κομμωτριών ν. Καρδίτσας
  8. Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί ν. Καρδίτσας
  9. Σύλλογος Αισθητικών Θεσσαλίας
  10. Σωματείο Οπωροπωλών Καρδίτσας
  11. Σωματείο Ηλεκτρολόγων ν. Καρδίτσας
  12. Σωματείο Επιπλοποιών ν. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Σχέδια Βελτίωσης: Κατάθεση 1ου αιτήματος πληρωμής
Επόμενο άρθρο Ά Κατανυκτικός Εσπερινός (της συγχωρήσεως)