Ειδήσεις

Κάλεσμα γυναικών για συμμετοχή σε κινητοποίηση για την υγεία


Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καλούν τις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, συνταξιούχες,  να συμμετέχουν  την Τετάρτη 7 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Υγείας) στην κινητοποίηση που οργανώνει η Ενωση ιατρων νοσοκομειου και κεντρων υγειας νομου Καρδιτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ) στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 7μμ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ένα χρόνο τώρα, μέσα στην πανδημία, μας έχουν αφήσει απροστάτευτους χωρίς πραγματικά μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. η κατάσταση  του εγκλεισμού και των άλλων περιοριστικών μέτρων, επιδρά αρνητικά στη ζωή των γυναικών και των οικογενειών τους.

Στο νομό μας οι προσλήψεις γιατρών στο νοσοκομείο, στα κέντρα υγείας και στις ΤΟ.Μ.Υ. είναι ελάχιστες, οι ανάγκες στο  υπόλοιπο προσωπικό καλύπτονται όλες από συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης. Η λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας του νομού μας  σε σχέση με τη φροντίδα των υπόλοιπων ασθενών και των χρονίως πασχόντων υφίσταται δραματικό περιορισμό. Ακόμα και οι εμβολιασμοί, που είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα που έχουμε, προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Τα κέντρα υγείας δεν μπορούν να ανοίξουν άλλες εμβολιαστικές γραμμές, σε αντίθεση με ό,τι διατυμπάνιζε η κυβέρνηση στην αρχή της χρονιάς, γιατί στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού.

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Καρδίτσα συνδικαλιστές υγειονομικοί έχουν γίνει μάρτυρες και θύματα της αυταρχικής στάσης της κυβέρνησης. Με πειθαρχικές διώξεις, φωτογραφήσεις διαδηλωτών, αστυνομοκρατία και καταστολή, εκδικητικές μετακινήσεις ακόμη και απολύσεις υγειονομικών και όποιου άλλου τολμάει να μιλήσει, να αντιδράσει και να διεκδικήσει.

Σπάμε τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου και  δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στo Βλοχό την Τετάρτη 7 Απριλίου και στο Μάρκο την Πέμπτη 8 Απριλίου
Επόμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Κάτι διαφορετικά μυαλά - 2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού