Ειδήσεις

Κάλεσμα γυναικών για συμμετοχή στη δράση για τα Άγραφα


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση-διαμαρτυρία με το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα την Τετάρτη 15 Ιούνη, στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στις 19.30.

Η «πράσινη ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), μόνο φτηνή ενέργεια δεν προσφέρει στις λαϊκές οικογένειες. Αποτελεί μαζί με το γενικότερο πλέγμα της ακρίβειας ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας για τους «πράσινους επενδυτές», τους  παρόχους ενέργειας, και τους ομίλους «πράσινου» εξοπλισμού, υποδομών και εμπορευμάτων. Η ΝΔ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, διευκολύνουν περαιτέρω τους κολοσσούς στο χώρο της ενέργειας και προωθούν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος με γνώμονα μόνο το κέρδος, διαμορφώνοντας ένα ακόμη πιο κερδοφόρο πλαίσιο για «πράσινες μπίζνες», εκχωρώντας δάση, παραλίες και αέρα.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία της ζωής μας, του περιβάλλοντος!

Δεν δεχόμαστε να μας καταδικάσουν στην ενεργειακή φτώχεια. Δεν δεχόμαστε 20 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, να μην κατασκευάζονται τα αναγκαία έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο νομό μας. Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας γης και του φυσικού πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συμμετέχουμε και καλούμε τις γυναίκες της Καρδίτσας στην εκδήλωση-διαμαρτυρία με το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα την Τετάρτη 15 Ιούνη, με αφορμή την εκδίκαση από το ΣτΕ, την ίδια ημέρα, της προσφυγής που κατέθεσαν εκπρόσωποι των εταιρειών που επιδιώκουν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις οροσειρές των Αγράφων, ενάντια στην ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων των έργων «Γραμμένη – Τούρλα – Καρνόπι» και «Μίχος – Βοϊδολίβαδο – Απέλινα» αλλά και τη συζήτηση, για δεύτερη φορά, από την Επιτροπή Αναφορών της ΕΕ της αναφοράς την οποία κατέθεσαν οι φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα.

 

Προηγούμενο άρθρο Capabilities Every Online Gambling house Should Have
Επόμενο άρθρο Πρότυπο αρδευτικό δίκτυο 5χλμ στον Δήμο Παλαμά