Ειδήσεις

Κάλεσμα γυναικών για συμμετοχή στην πικετοφορία ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό


Εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ),  καλεί τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου της περιοχής μας, τις γυναίκες της πόλης και των χωριών μας, να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Εργαζομένων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Νομού Καρδίτσας, συμμετέχοντας μαχητικά στην πικετοφορία της 16ης Δεκέμβρη στην κεντρική πλατεία (ALPHA BANK) στις 6 μμ, διαδηλώνοντας ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2023 και απαιτώντας τη ζωή που μας αξίζει. 

 • Ενώ στενάζουμε από την ακρίβεια βιώνοντας το άγχος πως θα τα βγάλουμε πέρα μ’ ένα μισθό ή ένα εισόδημα που δε φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών μας,
 • ενώ τα παιδιά μας είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα σε επικίνδυνα και παγωμένα σχολεία,
 • ενώ είμαστε υποχρεωμένες να χρυσοπληρώνουμε τα ιδιωτικά μεγαθήρια αφού τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στενάζουν κάτω από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές,
 • ενώ βιώνουμε την εργοδοτική βία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με εξουθενωτικά ωράρια που κάνουν τη ζωή μας λάστιχο,
 • ενώ αντιμετωπίζουμε την απουσία δημόσιων και δωρεάν δομών για την προστασία και τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, τη στιγμή που ΜΚΟ και  ιδιώτες έχουν στήσει φαγοπότι δραστηριοποιούμενοι σ’ αυτούς τους τομείς,
 • ενώ  βγάζουν στο σφυρί με τους πλειστηριασμούς τα σπίτια μας και τις ζωές μας,

Ο κρατικός προϋπολογισμός που φέρνει η κυβέρνηση για το 2023

 • φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες μας,  ξεζουμίζει εμάς και τα παιδιά μας για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τρελή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Οι φόροι προβλέπονται να φτάσουν τα 50 δις ευρώ και από αυτά το 96% θα το πληρώσουμε εμείς οι λαϊκές οικογένειες.
 • Την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δις ευρώ για την στήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων και τους χαρίζει 871 εκατομμύρια από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, φέρνει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

  Δε δεχόμαστε να θυσιάζουμε τις ζωές μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα

                            Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους.

Δεν τσιμπάμε στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές  περί «προόδου και συντήρησης» και «κυβερνητικής εναλλαγής»  που κρύβουν ότι όλα τα κυβερνητικά κόμματα που κινούνται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για το κράτος και ως πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα και τη δράση μας, πυκνώνοντας το ποτάμι της συλλογικής πάλης

Χτίζουμε τη δική μας λαϊκή ασπίδα προστασίας δυναμώνοντας τον αγώνα και τον κοινό αγωνιστικό μας βηματισμό με εργατικά σωματεία, με ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, με αγροτικούς συλλόγους, με φοιτητικούς συλλόγους και διεκδικούμε:

 • Σταθερή εργασία με σταθερό ωράριο και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, αυξήσεις στους μισθούς, με βάση το ύψος του πληθωρισμού.
 • Καταβολή ΑΜΕΣΑ του δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.
 • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας, ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών που να καλύπτουν όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.
 • Άδεια κύησης, τοκετού, λοχείας, μητρότητας, γονικές άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση της προϋπόθεσης συμπλήρωσης 200 ενσήμων τα τελευταία 2 χρόνια πριν τον τοκετό για τη χορήγηση επιδόματος και άδειας μητρότητας.
 • Δημόσια και δωρεάν μαιευτήρια και γυναικολογικές κλινικές με όλο το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του τοκετού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση. Δημόσια Δωρεάν ΠΦΥ, Νοσοκομεία και Περίθαλψη για όλους και όλες.
 • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), όπως και για την προστασία των παιδιών και της οικογένειας για να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη) και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

 

Προηγούμενο άρθρο Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στηρίζουν τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Μουζακίου