Ειδήσεις

Κάλεσμα σωματείου Εμποροϋπαλλήλων σε σύσκεψη προετοιμασίας της απεργίας στις 16/3


Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε κοινό συντονισμό τα σωματεία Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, τους αγροτικούς συλλόγους και την Ομοσπονδία τους, τα σωματεία των ΕΒΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τις συνταξιουχικές οργανώσεις, τους συλλόγους των γυναικών, για την προετοιμασία της απεργιακής μάχης την Πέμπτη 16/3 .

Η λαοθάλασσα που κατέκλυσε τη μέρα της απεργίας την πόλη της Καρδίτσας αλλά και άλλες πόλεις της χώρας, έστειλε την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια. Συνέθλιψε την άθλια επιχείρηση απαλλαγής ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, της Ηellenic Train, του ΟΣΕ.

Για την δολοφονία 57 συνανθρώπων μας στα Τέμπη δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! Ούτε η κακιά η ώρα! Ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ένοχες είναι όλες οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν και κυβερνούν και η πολιτική τους!

Είναι το ίδιο κράτος που είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να πλειστηριάζει τα σπίτια του φτωχού λαού, να καταστέλλει με βία τις δίκαιες κινητοποιήσεις, να ταΐζει με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτό το κράτος που αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνιώδεις και τραγικά προφητικές καταγγελίες των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και άλλων συνδικαλιστών  των μεταφορών λίγες μόνο μέρες πριν το έγκλημα. Βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες που απαιτούν μέτρα ασφάλειας του επιβατικού κοινού, προσλήψεις, εκπαίδευση, μέτρα για την αντιμετώπιση του “ανθρώπινου λάθους”.

Το κέρδος είναι η αιτία πίσω από κάθε τραγωδία με θύμα τον ίδιο τον λαό κάθε φορά.Σε πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς,χιόνια φαίνεται όλη η γύμνια του επιτελικού κράτους, που παίζει στα ζάρια τη ζωή του λαού για την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Καρδίτσα, δυόμιση χρόνια μετά τις πλημμύρες του Ιανού και ακόμα τρέμουμε από το πρώτο ψιλοβρόχι, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχει προχωρήσει κανένα έργο, ούτε κανένας σχεδιασμός αντιπλημμυρικής προστασίας. Αυτό το βιώνουν οι αγρότες κάθε χρόνο που πνίγονται τα χωράφια τους το χειμώνα και το καλοκαίρι δεν έχουν νερό να ποτίσουν. Τα καλώς καμωμένα δεν ταιριάζουν με την εικόνα του ΚΥ Μουζακίου και τα κοντέινερ δημοτικού σχολείου στο Κοσκινά και στο Παλαμά και το γεγονός ότι στην Π.Ε. Καρδίτσας υπάρχουν 13 ακατάλληλα σχολεία που

Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”. Η γνωστή πλέον έκφραση “πάμε και όπου βγει” είναι η ανομολόγητη συνήθεια σε πλήθος βαρδιών και εργασιών. Το κέρδος είναι η αιτία που οι επιχειρηματικοί όμιλοι αδυνατίζουν την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας, το κέρδος είναι αιτία που η πανδημία έγινε ευκαιρία για λίγους, το κέρδος είναι η αιτία που στο όνομα του οι εργοδότες έχουν καταρρίψει τα στοιχειώδη μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Τα λεγόμενα πρωτόκολλα υγείας στην πανδημία που άνοιγαν και έκλειναν ανάλογα τις δυνατότητες κερδοφορίας των επιχειρηματιών του τουρισμού, είναι νωπά στη μνήμη. Για τον ίδιο λόγο ονόμαζαν “πολυτέλεια” τη δημιουργία ΜΕΘ, έκλειναν δημόσια νοσοκομεία.

Οι προϋπολογισμοί του κράτους αγνοούν επιδεικτικά τις λαϊκές ανάγκες. Δίνουν ελάχιστα για στοιχειώδεις υποδομές. Γι’ αυτό πλημμυρίζουν τα σχολεία με την πρώτη βροχή, «σκάνε» καυστήρες και σκοτώνουν μαθητές, πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, τρέμουμε στη σκέψη να έρθουν «σκηνές Τουρκίας» στον πρώτο δυνατό σεισμό!

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί και δεν θα συγκαλυφθεί…..

Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους, οι προσχηματικές παραιτήσεις, τα δημόσια «συγνώμη» δε συγκινούν κανέναν.

Ούτε οι κάλπικες αντιπαραθέσεις όλων αυτών που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουντην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων εις βάρος των συμφερόντων του λαού.  Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στήριξαν όλα αντιλαϊκά νομοσχέδια και οδηγίες της ΕΕ, που έσφαξαν εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα του λαού στην υγεία, στην παιδεία, τα δικαιώματα της νεολαίας , στο βωμό του κέρδους.

Για αυτό ο μόνος δρόμος για τον λαό, είναι ο δρόμος του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη!

Για αυτό καλούμε τα εργατικά σωματεία, ΕΒΕ,αγρότες,μαθητές και φοιτητές, γυναίκες να πάρουν θέση μάχης μπροστά στην ερχόμενη πανεργατική πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν σ΄αυτή την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες
  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

….όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!

Τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής, οι φωνές των νεκρών ακούγονται πιο δυνατά από εκατομμύρια στόματα νέων ανθρώπων, εργαζομένων, γονιών!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Προηγούμενο άρθρο Κοινωνικό Παντοπωλείο και Δομή Αστέγων στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Απαγόρευση Αλιείας στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας