Ειδήσεις

Κάλεσμα συμμετοχής στη διαμαρτυρία των πληγέντων Καμινάδων


Ο Σύλλογος Γυναικών  Ν. Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας «Αγγελική Φυτσιλή» και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) καλούν τις γυναίκες να συμμετέχουν στη διαμαρτυρίας  που διοργανώνει η συντονιστική επιτροπή πληγέντων Καμινάδων στην αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας την Τρίτη 23 Μάρτη, στις 18:30 το απόγευμα.

Η κατάσταση  του εγκλεισμού και των άλλων περιοριστικών μέτρων, σε συνδυασμό με την  καταστροφική  πλημμύρα στο νομό μας, επιδρά αρνητικά στη ζωή των γυναικών και των οικογενειών τους.

Ταυτόχρονα η συνολική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, με τα μέτρα που καθημερινά ψηφίζει και εξυπηρετούν από την μια τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, από την άλλη τσακίζει τις ανάγκες των γυναικών του καθημερινού μόχθου εντείνοντας την  επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων των γυναικών και των οικογενειών τους, μεγαλώνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια.

Καλούμε τις γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, συνταξιούχες, να σπάσουν τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου και να δυναμώσουμε το συλλογικό αγώνα γιατί μόνο ό οργανωμένος αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα. Και αυτό αποδείχτηκε και στο νομό μας, αφού οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν, ήταν κάτω από τον κοινό αγώνα, που και το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα ο σύλλογος γυναικών και οι ομάδες, έδωσαν. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα!

Διεκδικούμε:

  • Να υλοποιηθεί άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που θα εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία κρατική χρηματοδότηση.
  • 100% αποζημιώσεις σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο για να μπορέσουν οι αγρότες να εξασφαλίσουν τη σοδειά τους.
  • Στατικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτηρίων και αντισεισμική θωράκιση.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο και στα Κέντα Υγείας του νομού που έχουν μετατραπεί σε μονάδες μίας νόσου. Να προχωρήσουν άμεσα και μαζικά οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Μαγουλίτσα – Λαζαρίνα