Ειδήσεις

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας


Έναν αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια και που έχει γίνει ήδη γνωστός σε όλη τη τοπική κοινωνία. Είμαστε εδώ να δηλώσουμε παρών και ότι δεν τα παρατάμε. Θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθούμε. Πέρα από τα συλλαλητήρια τις στάσης διαμαρτυρίας και τους αγώνες που έχουμε κάνει στους δρόμους. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα δικαστικό αγώνα μπροστά μας. Για να μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω στη δουλειά μας.

Γνωρίζουμε ότι από τα πρώτα «επιτεύγματα» της νέας κυβέρνησης της ΝΔ είναι η απόλυση 40 καθαριστών στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, 240 καθαριστών στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, 28 καθαριστών στο νοσοκομείο ΧΑΛΙΚΔΑΣ και 30 καθαριστών στο νοσοκομείο Καρδίτσας λόγω της ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρείες.

Οι απολύσεις αυτές θα προστεθούν στις ήδη πραγματοποιηθείσες εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση  λόγω της ανάθεσης των αντίστοιχων υπηρεσιών δεκάδων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η αναγνώριση της «προσφοράς» τους, και μάλιστα κατά το διάστημα της πανδημίας, από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων και ΥΠΕ είναι η σταδιακή απόλυση τους και η ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών.

Μόνοι κερδισμένοι είναι οι ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες, δεδομένου ότι έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει παραβίαση ακόμη και στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους και πολύ μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης είναι και χιλιάδες άλλοι συμβασιούχοι (επικουρικοί, μέσω του προγράμματος «4.000 στην Υγεία» και Προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών της ΔΥΠΑ, μέσω ΕΟΔΥ) που αναπληρώνουν ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που μεγαλώνουν διαρκώς όπως αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη μείωση των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία .

Αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.

Απόδειξη είναι η ψήφιση του άρθρου 242 του Ν. 4512/2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  που «απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας» καθώς και η απόρριψη, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ της πρότασης εκατοντάδων σωματείων και ομοσπονδιών για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με και διοργανώνουμε μαζί με εργατικά σωματεία συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης που θα γίνει τη Δεύτερα 17 Ιουλίου 8.30  μ.μ πίσω από το 3ο δημοτικό Καρδίτσας στο Παυσίλυπο. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετέχουν:  Καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα του νομού μας.

Η επιτροπή αγώνα καθαριστριών του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας.

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας

Συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ

Σωματείο  εργαζομένων κέντρων υγείας του νομού Καρδίτσας

Σύλλογος γυναικών Καρδίτσας (Μέλος ΟΓΕ)

Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας.

Παράρτημα Καρδίτσας Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου

  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν με νομοθετική ρύθμιση όλοι οι συμβασιούχοι στις δημόσιες μονάδες υγείας

 

  • Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

 

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

 

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών

 

  • Κατάργηση των διακρίσεων και περιορισμών σε βάρος των ανεμβολιαστων συναδέλφων.

 

  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή σε ΝΠΙΔ η Ανώνυμες Εταιρείες. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Πρόνοια

 

Δευτέρα 17/7 στις 8꞉30 μμ πίσω από το 3ο δημοτικό Καρδίτσας στο Παυσίλυπο

Μουσική συναυλία αλληλεγγύης στις απολυμένες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Κουμουνδούρου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα