Ειδήσεις

Κάλεσμα της Επιτροπής Μνημείων και Μουσείων του ΚΚΕ


Μια ολόκληρη πολιτεία, μια μεγάλη νοσοκομειούπολη, αναδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη έρευνα στο δάσος του υψώματος Σκάλα στον Γράμμο (στην περιοχή του Λιανοτοπίου).

Οι εργασίες για την αποκάλυψη και ανάδειξη των πάνω από 27 κτισμάτων του μεγάλου νοσοκομείου του Γράμμου, που έχουν βρεθεί έως τώρα, συνεχίζονται από συντρόφους των Οργανώσεων της περιοχής.

Παράλληλα με τα υλικά που προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ σχετικά με τον τρόπο, τον χρόνο κατασκευής του νοσοκομείου και την ίδια τη λειτουργία του, στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, πολύτιμες αναδεικνύονται οι πληροφορίες που έχουν συνεισφέρει έως τώρα επιζώντες μαχητές, οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχαν σχέση με το νοσοκομείο, είτε ως νοσοκόμοι, είτε ως προσωπικό υποστήριξης του χώρου, είτε ως τραυματίες.

Η προσπάθεια πλέον στρέφεται στον όσο το δυνατόν πιο ακριβή προσδιορισμό της λειτουργίας του κάθε κτίσματος.

Και απ’ αυτήν την άποψη, η Επιτροπή του Αρχείου του ΚΚΕ και η Επιτροπή Μνημείων απευθύνουν έκκληση προς όσους από τους επιζώντες μαχητές του ΔΣΕ  ή τους απογόνους τους που δεν έχουν καταθέσει ακόμα τη μαρτυρία τους, να επικοινωνήσουν με το ΚΚΕ ώστε να αξιοποιηθούν και οι δικές τους πληροφορίες.

Προηγούμενο άρθρο Με αριστούχους και διακριθέντες και τη φετινή χρονιά το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας