Ειδήσεις

Κάλεσμα του σωματείου εμποροϋπαλλήλων για την απεργία


Το σωματείο μας απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό και καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους τις 4 μέρες που απομένουν μέχρι την πανεργατική απεργία την Τετάρτη 6 Απρίλη ώστε να είναι πετυχημένη, μαζική, δυναμική, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας έχει οδηγήσει, στην φτώχεια, την ακρίβεια, ενάντια στον πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και που εμείς πληρώνουμε τις συνέπειές του! Φτάνει ως εδώ, οι εργαζόμενοι σηκώνουμε το ανάστημά μας και μαζί με τον υπόλοιπο λαό δίνουμε το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Απρίλη στην πλατεία Πλαστήρα στις 10:30πμ, όπως συναποφασίσαμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες!

Τέτοια συλλογική διαδικασία ήταν η πρωτοβουλία που πήρε το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση με ιδιωτικού δικαίου  ν. Καρδίτσας, μετά την προκήρυξη της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 6 Απρίλη, να καλέσει εργατικά σωματεία του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα σε κοινή σύσκεψη για την προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας.

Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε το πλαίσιο πάλης που βάζει στο επίκεντρο τα λαϊκά προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι όπως το πετσοκομμένο εισόδημα μας, η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης όπως στα τρόφιμα και στα καύσιμα, ενεργειακή φτώχια που χτυπάει τα σπίτια μας, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγεται στην Ουκρανία, τις συνέπειες του οποίου τις φορτώνεται ο λαός. Μέσα σε αυτές τις οξυμένες συνθήκες για την διαβίωση μας, προβάλλαμε την αναγκαιότητα της ενότητας και της οργάνωσης της πάλης των εργαζόμενων μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες που πλήττονται από την ίδια πολιτική, έτσι ώστε να γίνει ένα μεγάλο βήμα για την διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που αφορά την κάθε λαϊκή οικογένεια.

Την επόμενη μέρα, η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας με το ΔΣ του νομαρχιακού τμήματος  της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε σύσκεψη στην οποία και παρευρεθήκαμε παίρνοντας την πρωτοβουλία να καταθέσουμε προς συζήτηση το πλαίσιο πάλης που είχαμε συζητήσει ήδη στη σύσκεψη που προηγήθηκε.

Στη σύσκεψη αυτή λοιπόν δεν υπήρχε κανένα διεκδικητικό πλαίσιο, κανένα αίτημα για το οποίο πρέπει να παλέψουν οι εργαζόμενοι μπροστά στην απεργία, οδηγώντας έτσι σε μια συζήτηση χωρίς περιεχόμενο, με μια απλή γενικόλογη αναφορά στα προβλήματα που όλοι μας βιώνουμε, χωρίς ούτε καν πρόταση για απεργιακή συγκέντρωση. Περίσσεψαν δε οι αναφορές στην ενότητα και στην κοινή δράση χωρίς ωστόσο να έχουν κάποιο αντίκρισμα και τελικά με ευθύνη των διοργανωτών διαλύθηκε η σύσκεψη χωρίς καμία απόφαση

Στην ανακοίνωση που έβγαλε το ΕΚΚ την Πέμπτη 31/3, περισσεύει η υποκρισία και το όψιμο ενδιαφέρον της πλειοψηφίας του ΕΚΚ που επιτίθεται στις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ λέγοντας ότι δεν θέλουν την ενότητα και τη δράση των εργαζομένων τη στιγμή που εμείς πήγαμε στη σύσκεψη και καλέσαμε ακριβώς σ΄αυτό!

Ταυτόχρονα αναφέρονται στα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι και συνολικά ο ελληνικός λαός  αλλά αποκρύπτουν και συγκαλύπτουν τον ένοχο. Λένε ότι τα προβλήματα μας είναι κοινά και δεν έχουν χρώματα, δεν λένε όμως ότι η φτώχια, η ακρίβεια, η επισιτιστική κρίση, ο πόλεμος είναι παιδιά της πολιτικής που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις πατώντας στις ράγες της ΕΕ. Από αυτή την πολιτική δεν χάνουμε όλοι σε αυτόν τον τόπο κάποιοι κερδίζουν και αυτό σκόπιμα το αποσιωπούν και είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι με τους εργαζόμενους να πληρώνουν κάθε φορά το μάρμαρο. Σε ότι αφορά τον πόλεμο στη Ουκρανία, μιλάνε για ειρήνη γενικά και αόριστα αλλά τσιμουδιά για το ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο αμερικονατοϊκό στρατόπεδο και αυτό από μόνο του καθιστά την χώρα εμπλεκόμενη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αυτό που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η «απεργιακή» ανακοίνωση που δημοσίευση το ΕΚΚ, συνεχίζει να μην έχει κανένα διεκδικητικό πλαίσιο αλλά να καλεί γενικά σε μια συγκέντρωση χωρίς σκοπό?!

Όσο για την ενότητα για στην οποία αναφέρονται, η πραγματική και ουσιαστική ενότητα των εργαζόμενων σφυρηλατείται στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία και όχι σε επίπεδο κορυφής των ηγεσιών.  Σε αυτή την απεργία δεν θα ξεπλύνουμε την ντροπή και τις ευθύνες  της συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν οδηγήσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα  στην σημερινή κατάσταση.

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και συνολικά  του λαού μας,  για αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους , τα σωματεία και τους φορείς του νομού μας καθώς και κάθε τίμιο συνδικαλιστή που σιχάθηκε αυτή τη κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας!  

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Πλαστήρα στις 6 Απρίλη στις 10:30 π.μ

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτροδότησης στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Οι θέσεις του ΚΚΕ για τους βιοπαλαιστές αγρότες