Ειδήσεις

Καλή Ανάσταση – Του Κώστα Bλάχου


Με το χριστό μαζί  και κάτι ανθρώπινο πρέπει  να αναστηθεί.  Πολλά  δεν έχουν απλά εξοντωθεί, αλλά  πριν να γίνει αυτό βασανίστηκαν πολύ. Έτσι  για πολλούς  κατάντησε να μην έχει  νόημα  η ζωή. Φρικτό, όμως αληθινό.

Η  πρώτη που  πρέπει να αναστηθεί  είναι η αλήθεια. Ολημερίς   προπαγανδίζουνε  και με  ψέματα  μας βομβαρδίζουνε  με πολλούς   σκοπούς.  Να μας  κοιμίζουνε , τα δικαιώματα  μας   να  περιορίζουνε, τον  πλούτο μας  να σκορπίζουνε  για σκοπούς σκοτεινούς.

Το  δεύτερο  που έχει ταφεί  είναι το δίκαιο.  Ο  Σόλων  είχε πει. Οι  νόμοι είναι σαν τον ιστό της αράχνης, όταν πέσει πάνω του κάτι ελαφρύ  το συγκρατεί, όταν  πέσει κάτι  πιο μεγάλο σχίζει τον ιστό και φεύγει.  Σήμερα παρατράβηξε το κακό.

Η κλεψιά   έχει  εξελιχτεί  σε μεγάλη πληγή. Οι μεγάλοι κλέφτες  όχι μόνο δεν  τιμωρούνται  αλλά  με  αξιώματα   πριμοδοτούνται. Διαβάζουμε   συχνά   ότι  στην εφορία πληρώνουν μόνο οι μη έχοντες.  Η κλεψιά   να  παταχθεί, η τιμιότητα να αναστηθεί.

Η ηθική .  Σήμερα  το ανήθικο  βαφτίζεται ηθικό.  Εάν  έχεις τη δύναμη  μπορείς το ανίερο  να το δείχνεις ιερό. Πολιτική και ηθική  είναι δυο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες

Ποιος   δικαιούται  για συμφέροντα γεωπολιτικά  να  διώχνει από τα  σπίτια  τους μικρά παιδιά και στη συνέχεια  αυτά  να καταλήγουν στα χέρια  αδίστακτων, που με τις ευλογίες των κρατών τα πνίγουν ,τα  πουλάνε  και ότι άλλο μπορεί μόνο διεστραμμένος νους να φανταστεί.

Είναι τόσα   άλλα εγκλήματα  που   γίνονται   και   όλα δεν μπορούν να γραφτούν.

Τελειώνω με τις κοροιδίες. Μέχρι και  η Ούρσουλα  θεωρεί πως τρώμε σανό  και μιλάει για θαύμα στην Ελλάδα  οικονομικό. Θέλει όλο μας τον οπλισμό.

Καλό πάσχα  καλή  ανάσταση  και καλούς  Γολγοθάδες  διαρκείς.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών
Επόμενο άρθρο Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των Μαγουλιωτών πεσόντων Τ.Κ. Μαγούλας