Ειδήσεις

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή που συντελείται στη Γάζα από το Ισραήλ


Η «μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου», η πολύπαθη λωρίδα της Γάζας, για ακόμη μια φορά στην ιστορία της, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ολοκληρωτικού τύπου επίθεση. Πολιορκία από γη, αέρα και θάλασσα, τελεσίγραφα ωρών για εκκένωσή της, ανηλεείς βομβαρδισμοί, καταδρομικές έφοδοι από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ και όλα αυτά παράλληλα με την κινητοποίηση της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, αλλά και με την ενεργό συνδρομή των χωρών της ΕΕ, συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας.

Όσα προπετάσματα καπνού κι αν στήσουν, δεν μπορεί να κρυφθεί η πραγματική αιτία αυτής της κατάστασης που ζει η περιοχή της Παλαιστίνης, η στυγνή, δηλαδή, κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη με την εγκαθίδρυση ενός ιδιότυπου απαρτχάιντ. Αυτό περιλαμβάνει την ύψωση φραχτών και τειχών, τον παράνομο εποικισμό εδαφών της Παλαιστίνης, τους καθημερινούς εξευτελιστικούς ελέγχους στα αμέτρητα check-points, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, τις δολοφονίες.

Η κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών δεν είναι μια αναλλοίωτη στον χρόνο διαμάχη μεταξύ απλώς δύο αλλόθρησκων εθνών. Ούτε είναι μόνο ένα εσωτερικό ζήτημα όπου καλούμαστε να στηρίξουμε είτε το ένα έθνος είτε το άλλο. Η αντιπαράθεση, αυτή, εξελίσσεται στο φόντο μιας ευρύτερης διαπάλης για τον έλεγχο των ενεργειακών ροών στη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στη χάραξη των ΑΟΖ της. Με αυτή την έννοια συμμετέχουν στον πόλεμο με άμεσο ή έμμεσο τρόπο η Ελλάδα και η Αίγυπτος (από τον άξονα της συμμαχίας) όπως και ο Λίβανος και το Ιράν ως σύμμαχοι της Χαμάς.

Έτσι κι εδώ έχουμε τους όρους για μια παγκόσμια σύρραξη δια αντιπροσώπων και όχι μόνο. Συρία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Κόσοβο, Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο κατάλογος των ενδυνάμει «σημείων» ενός αποκεντρωμένου παγκοσμίου πολέμου δεν έχει τελειωμό.

Παρά την αισχρή προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ, το όργιο παραπληροφόρησης, τη λογοκρισία και τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής, η αλήθεια δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι. Βασικός εκφραστής των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην αντιπαράθεση αυτή είναι η κυβέρνηση του Ισραήλ. Προσπαθεί τον τελευταίο καιρό με κάθε μέσο να συντρίψει την παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία αποκτούσε μαζικά χαρακτηριστικά τις τελευταίες εβδομάδες ως απάντηση στις συνεχόμενες επιδρομές σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στην πυρπόληση ολόκληρων παλαιστινιακών χωριών από ένοπλες ομάδες ακροδεξιών εποίκων.

Συνένοχοι και έτοιμοι να συνδράμουν στη νέα σφαγή στη Γάζα, οι «πολιτισμένες» χώρες της Δύσης, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και από κοντά κι η χώρα μας, με πρωτοφανή οικονομική και στρατιωτική στήριξη του Ισραήλ, αλλά ακόμη και με την απόπειρα εγκαθίδρυσης καθεστώτος τρομοκρατίας και απαγορεύσεων και στο εσωτερικό των χωρών τους.

Ειδικά η χώρα μας και η κυβέρνηση της ΝΔ με την σύμφωνη γνώμη ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιάς, με την αποστολή της φρεγάτας του πολεμικού ναυτικού «Ψαρά» στη ΝΑΤΟϊκή «Δύναμης Αυξημένης Ετοιμότητας SNMG-2», στη νοτιανατολική Μεσόγειο στις θαλάσσιες περιοχές Ισραήλ και Λιβάνου, συμμετέχει ενεργά στο επιχειρούμενο έγκλημα κατά του λαού της Γάζας.

Απέναντι στο νέο αιματοκύλισμα που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, η Παλαιστινιακή αντίσταση δεν πρέπει και δε θα μείνει μόνη της κι απομονωμένη.

Όσο και αν της γυρίσουν για ακόμη μια φορά τις πλάτες τους οι διεφθαρμένες ηγεσίες των αραβικών χωρών, όσο και αν προσπαθούν να την εργαλειοποιήσουν οι δήθεν προστάτες της τύπου Ερντογάν, όσο και αν επιχείρησε να τη μετριάσει και να την «ακρωτηριάσει» η ίδια η παλαστινιακή αστική τάξη, ο καταπιεσμένος και κατατρεγμένος αυτός λαός, και ειδικά το πιο πληβειακό και μαχόμενο κομμάτι του, μπορεί, για ακόμη μια φορά στην ιστορία του, να πυρπολήσει τις καρδιές εκατομμυρίων φτωχών του αραβικού κόσμου και να εμπνεύσει τη νεολαία και τους εργαζόμενους όλου του πλανήτη βάζοντας στις αιματοβαμμένες σημαίες των αγώνων του, το σύνθημα για το δικαίωμά του να ζει ελεύθερος από κάθε καταπίεση και τοποθετώντας στο στόχαστρό του τους εκμεταλλευτές και του κατακτητές του.

Δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στα στρατόπεδα της Θεσσαλίας, από τα κοινά συνέδρια στη Θεσσαλία για την «οικονομική ανάπτυξη» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, που φανερώνουν τη ζέση και τις προσδοκίες που έχει ελληνικό κεφάλαιο για την πολεμική σύνδεσή του με το αυτό το κράτος δολοφόνο.

Καθήκον μας, ειδικά στην ΝΑΤΟκρατούμενη Θεσσαλία, αποτελεί να γεμίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες διαδηλώνοντας υπέρ της Παλαιστινιακής Αντίστασης, εναντίον του καθεστώτος του Ισραήλ, εναντίον των ΗΠΑ, της Ε.Ε., αλλά και εναντίον της δικής μας κυβέρνησης και όλης της αστικής «αντιπολίτευσης», απαιτώντας :

  • Άμεση απομάκρυνση της φρεγάτας «Ψαρά» από την περιοχή και απόσυρση από την ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση.
  • Κανένας φαντάρος και στρατιωτικός έξω από τα σύνορα! Καμία άλλη αποστολή του ελληνικού στρατού στην περιοχή.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί κρίσιμο πυλώνα των επεμβάσεων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.
  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή που συντελείται στη Γάζα από το Ισραήλ με τις πλάτες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Έξοδος από το ΝΑΤΟ.
  • Διάλυση του επιθετικού άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, με την εποπτεία των ΗΠΑ.
  • Να ηττηθούν τα αντιμεταναστευτικά δόγματα του Ελληνικού κράτους.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή τροχοφόρου
Επόμενο άρθρο Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, στα πλαίσια του έργου Δέλτα Καρδίτσας