Ειδήσεις

Καμία ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων


Με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας στην οποία συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης της Ενεργειακής Αναβάθμισης-Αυτοματοποίησης του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, που θα γίνει με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης(ΣΕΑ) έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας τα καθήκοντά της, κάναμε γνωστή σε αυτή την θέση μας ότι είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης οποιασδήποτε υπηρεσίας του Δήμου. Τονίσαμε δε πως μελημά μας είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.

Η Διοίκηση του Συλλόγου το ίδιο έκανε και χθές κατά την επίσκεψή της στον Δήμαρχο κ. Τσιάκο Βασίλη να του επαναλάβει πάλι την πάγια θέση της για τις ιδιωτικοποιήσεις και εκφράζοντας τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζήτησε να μην προχωρήσει σε καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και στην προκειμένη περίπτωση στην υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού καθώς επίσης και σε καμία απόλυση κανενός υπαλλήλου, αντί αυτού ζητήσαμε να προγραμματίσει την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Πρέπει να πούμε πως η διατυπωμένη στρατηγική της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους με το επιχείρημα ότι θα είναι φτηνότερες για τους Δημότες και πατώντας πάντα στην δυνατότητα που ανοίγεται για την πιο φτηνή εργασία μέσω των πάσης φύσεως εργολάβων. Για τον σκοπό αυτό φρόντισε η ίδια όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να ψηφίσει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο.

Διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε και εμμένουμε στα πάγια αιτήματά μας

  • Απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων.
  • Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και κάθε μορφής επισφαλούς εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση και εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων.
  • Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που εκχωρεί την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτες.
  • Κατάργηση του άρθρου 43 του Ν.4257/2014 για την εκχώρηση και ενεχυρίαση των Ανταποδοτικών Τελών σε Σ.Δ.Ι.Τ.
  • Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον – Κάτω τα χέρια από τα βουνά μας
Επόμενο άρθρο 37 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα