Ειδήσεις

Καριτσιώτης ποταμός: Σε τροχιά τσιμεντοποίησης για δεύτερη φορά


Έτος 2006. Επιχειρείται η οικολογική καταστροφή του οικοσυστήματος του κυριότερου τροφοδότη ποταμού της λίμνης Πλαστήρα, με την κατασκευή από ιδιωτική εταιρεία υδροηλεκτρικού σταθμού εντός της κοίτης. Με ψευδή υδρολογικά στοιχεία παρμένα από τον Αγραφιώτη ποταμό και με άλλες παραπλανητικές προχειρότητες στην μελέτη που κατατέθηκε, επιχειρήθηκε η απόσπαση θετικής γνωμοδότησης του δημοτικού συμβουλίου. Η απόφαση βεβαίως του δημοτικού συμβουλίου, ήταν ομόφωνα απορριπτική. Ακολουθούν τεράστιες κινητοποιήσεις φορέων, παραγόντων, πολιτών. Η απορριπτική απόφαση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, καταπέλτης κατά της εταιρείας. Ακολουθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας που δικαιώνει δήμο, φορείς και δημότες.

Αίφνης εν έτει 2023, δεκαέξι χρόνια μετά, η όρεξη της ίδιας εταιρείας ανοίγει ξανά και επανέρχεται σφοδρότερη να υλοποιήσει το μεγαλύτερο οικολογικό έγκλημα στο νομό Καρδίτσας.

Δηλώνω παρών στον αγώνα ενάντια στην επαπειλούμενη καταστροφή, αγανακτισμένος και οργισμένος με την μεθόδευση διάλυσης του τόπου μου. Διατρανώνω την αντίθεση μου, σεβόμενος την περιοχή και τους ανθρώπους της, που για δυο τετραετίες μου εμπιστευθήκαν τη διοίκηση του δήμου.

 

Γράφει ο Φώτης Παπαντώνης, Διατελέσας  Δήμαρχος Νεβρόπολης Αγράφων 2003-2010

 

Προηγούμενο άρθρο Πες καλοκαίρι, χωρίς να πεις καλοκαίρι – καλοκαιρινά τετράδια!!!
Επόμενο άρθρο Θετταλών Δράσεις – Το τρίτο τεύχος κυκλοφορεί