Ειδήσεις

Καρναβάλι Σοφάδων 2023: Πρόγραμμα Αποκριάτικων εκδηλώσεων


Η προσμονή μεγάλη, η διάθεση ακόμα μεγαλύτερη μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και το Καρναβάλι να είναι και πάλι γεγονός! Ένας θεσμός – γιορτή, το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΟΦΑΔΩΝ 2023.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν και κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου 2023, με το παραδοσιακό γλέντι στην Κεντρική πλατεία των Σοφάδων και την εντυπωσιακή Αποκριάτικη Παρέλαση. Αναλυτικά:

16/2 Τσικνοπέμπη Ώρα 10.30 -2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Αποκριάτικη γιορτή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

16/2 Τσικνοπέμπη Ώρα 16.30 καφέ FLOU

Αποκριάτικο παιδικό πάρτι Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

18/2 Σάββατο Ώρα 15.00 Καφέ Πουλιάρης

Παιδικό αποκριάτικο πάρτι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων

24/2 Παρασκευή Ώρα 21.00 καφέ ΚΑΡΜΑ

Αποκριάτικο πάρτι ενηλίκων από τον Σύλλογο Γυναικών Σοφάδων Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων

25/2 Σάββατο Ώρα 18.00 Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων

Υποδοχή μουσικοχορευτικών ομάδων από την Ρουμανία, την Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και την Kροατία στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών»

25/2 Σάββατο Ώρα 19.30 Παραδοσιακό γλέντι

Με χορό, τραγούδι αλλά πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση αναμένεται η εκδήλωση στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με λαϊκοδημοτική ορχήστρα ενώ παράλληλα με το γλέντι θα προσφερθεί σε όλους παραδοσιακό μπλουγούρι με πρόβειο κρέας και κρασί.

26/2 Κυριακή Ώρα 18.00 Μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση

Εντυπωσιακή για μια ακόμη χρονιά αναμένεται η φετινή παρουσία αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στην Αποκριάτικη παρέλαση, το απόγευμα της Κυριακής.Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για την πιο ξεχωριστή στιγμή του Σοφαδίτικου Καρναβαλιού, που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ντόπιους και επισκέπτες και θα εκτοξεύσει το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη, μεταμορφώνοντας την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης. Αμέσως μετά την παρέλαση, ακολουθεί το κάψιμο του Καρνάβαλου στην κεντρική πλατεία.

27/2 Καθαρά Δευτέρα Παραδοσιακά Κούλουμα

Παραδοσιακά κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν εκδηλώσεις στις κοινότητες Ματαράγκας. Λουτροπηγής, Δασοχωρίου, Πύργου Κιερίου, Ανάβρας, Φίλιας, Μελισσοχωρίου, Κυψέλης, Μασχολουρίου, Κυψέλης και Μελισσοχωρίου

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας: Στήριξη της Πανεκπαιδευτικής Απεργίας στις 15 Φλεβάρη
Επόμενο άρθρο Ελληνική Λύση: Κήρυξη του υδατόπυργου Καρδίτσας ως διατηρητέο μνημείο