Ειδήσεις

Κατάκτηση η δημιουργία πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου στη λ. Πλαστήρα


Σημαντική κατάκτηση για την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα αποτελεί η δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 6282/12-12-2022)κοινής απόφασης υπουργών Υγείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, για την ίδρυση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου με έδρα την Πεζούλα. Συστήνονται 2 θέσεις ειδικών ιατρών γενικής ιατρικής, 1 θέση παιδιάτρου, 2 θέσεις αγροτικών ιατρών, 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτικής, 1 θέση ΤΕ Επισκεπτών, Υγείας, 1 θέση Ιατρικών Εργαστηρίων.

Το Πολυδύναμο Ιατρείο θα στεγαστεί στο παλαιό δημαρχείο της Πεζούλας και σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη εκτός από τα ιατρεία των ειδικοτήτων, προβλέπεται οδοντιατρική έδρα με ιατρική κάλυψη από το Κ.Υ. Μουζακίου, ιατρεία επειγόντων περιστατικών (παθολογικό – χειρουργικό) θάλαμος βραχείας νοσηλείας 2 κλινών, εφημερείο ιατρών, εργαστήρια, ακτινοσκοπικό μηχάνημα και άλλος εξοπλισμός.

Ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα δήλωσε για το θέμα: «Ως δημοτική αρχή θέσαμε σε προτεραιότητα την δημιουργία ενισχυμένης δομής Υγείας στη Λίμνη Πλαστήρα, διότι η απουσία της συνιστούσεπρόβλημα για την περιοχή. Τις υπηρεσίες υγείας τις έχουμε ανάγκη όλοι, προπαντός οι ηλικιωμένοι και οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών μας.Τις έχει ανάγκη όμως και ο Τουρισμός της περιοχής, διότι οι υπηρεσίες υγείας είναι μέρος των υποστηρικτικών υποδομών. Η δημιουργία ενός ΠΠΙ με διευρυμένη παροχή υπηρεσιών Κέντρου Υγείας β τάξης, δημιουργεί προστιθέμενη αξία στη Λίμνη Πλαστήρα.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για την αποφασιστικότητα που επέδειξε κάνοντας δεκτή την πρότασή μας, στην σύσκεψη στο γραφείο του πριν 4 μήνες, όπως ευχαριστώ τα στελέχη της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας. Ξεχωριστά οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση του ΠΠΙ και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του.

Ο ΔήμοςΛίμνης Πλαστήρα επενδύει στην Υγεία,ήδη έχει μελέτες σε εξέλιξη τόσο για την κτιριακή ανάπτυξη, όσο και για την εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού. Επίσης έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για την στελέχωση και την εξασφάλιση προϋποθέσεων λειτουργίας εντός του 2023.»

 

Προηγούμενο άρθρο Στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θανάσης Νασιακόπουλος για το υδατικό Πρόβλημα της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ στην Καρδίτσα