Ειδήσεις

Καταγγελία της ΔΑΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας


Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από την διεξαγωγή του συνέδριου του Εργατικού Κέντρου , που με ευθύνη της ηγεσίας της παράταξης της ΠΑΣΚΕ , πραγματοποιήθηκε στα μουγκά , μέσα από fast track διαδικασίες χωρίς συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και συνεχίζεται η ίδια τακτική.

Η γενική συνέλευση του συνεδρίου που κράτησε 2 ώρες και αυτό με το ζόρι ,αφού το μόνο που απασχόλησε την ηγεσία ήταν η όλη διαδικασία να είναι στη λογική <<περάστε – ψηφίστε – τελειώσατε>>. Ο έλεγχος των πρακτικών των σωματείων , γίνεται συγκεκριμένα μόνο από λίγα μέλη της ηγεσίας , όπου επί χρόνια έρχονται αντιπρόσωποι και αποφασίζουν για την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου μόνο για να ψηφίσουν και στην συνέχεια εξαφανίζονται. Τις τελευταίας μέρες κυριολεκτικά μάθαμε τον αριθμό των αντιπροσώπων.

Και αυτό είναι που επιδιώκουν τακτικά να μην υπάρχει καμιά συζήτηση , κανένας προβληματισμός των εργαζομένων παρά μόνο να διατηρείται μια κατάσταση εκφυλισμού στο εργατικό κίνημα , με τη διατήρηση του παραγοντισμού χωρίς τη ενεργή δράση και συμμετοχή των σωματείων και των μελών τους.

Χθες στις 19/4/24 πληροφορηθήκαμε με έκπληξη ότι πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες του σωματείου ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας , διότι δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση και με απόλυτη μυστικότητα διεξάγονται εκλογές ενός σωματείου που εμφανίζει πάνω από 500 ψηφίσαντες στις προηγούμενες εκλογές του. Ενός σωματείου που στα χαρτιά φαίνεται είναι το πιο μεγάλο στην δυναμική του Εργατικού Κέντρου και εμφανίζει τους πιο πολλούς αντιπροσώπους ( 11 αντιπρόσωποι) .

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στης 12:00 για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και στις 14:00 διαπιστώσαμε ότι ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής οι εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων είχαν προχωρήσει . Μάλιστα είχαν ήδη πάνω από 50 άτομα που ψήφισαν για ΔΣ και για εφορευτική παράλληλα ! Αυτό αποτελεί παρατυπία αφού τις εκλογές της διεξάγει η εφορευτική επιτροπή αφού εκλεγεί !

Βέβαια ένα τόσο μεγάλο σωματείο που αγγίζει όλη την Θεσσαλία και έχει μέλη εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα θα έλεγε κανείς ότι πραγματοποιούσε και γενική συνέλευση των εργαζομένων αλλά αυτά είναι . . . .  τυπικές διαδικασίες  για την διοίκηση του σωματείου . Η γενική συνέλευση που δεν εξέλεξε εφορευτική επιτροπή , δεν έκανε ένα απολογισμό για την δράση του σωματείου , αλλά βέβαια αυτά θα ήταν πολύ ψιλά γράμματα και χάσιμο χρόνο για αυτό και προχώρησαν σε απευθείας εκλογές χωρίς εφορευτική !!!

Με ευθύνη του δικαστικού αντιπροσώπου ξεκίνησε και συνεχίστηκε η εκλογική διαδικασία , χωρίς εφορευτική επιτροπή . Παρά τις ενστάσεις και τις ερωτήσεις προς τον ίδιο για ποιο λόγο δέχτηκε να ξεκινήσει μια παράτυπη διαδικασία αρνούνταν να απαντήσει.

Η ΔΑΣ θα πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα έτσι ώστε να μη γίνονται παράτυπες διαδικασίες και φαινόμενα εκφυλισμού στα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΣΚ: Για την κυριαρχία στην Καρδίτσα και την 9η νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας!
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας