Ειδήσεις

Καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ – Του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής


Καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση και την επέμβαση των δυνάμεων των  ΜΑΤ, που διατάχθηκε με εντολή του πρύτανη του ΑΠΘ σε απάντηση στη σημερινή  κινητοποίηση – κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών  Συλλόγων Πολιτικών Επιστημών και Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών για  το ασφαλές άνοιγμα των Πανεπιστημίων το επόμενο διάστημα.  

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα αιτήματα που οι  Φοιτητικοί Σύλλογοι από την αρχή της πανδημίας είχαν υιοθετήσει σχετικά με το  άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας, οι πρυτανικές αρχές έχουν  υιοθετήσει μέχρι κεραίας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.  

Μπροστά στον δίκαιο αγώνα των Φοιτητικών Συλλόγων να ανοίξουν οι σχολές με όλα  τα μέτρα προστασίας και να δοθούν όλα τα χρήματα -που απλόχερα μοιράζει η  κυβέρνηση για ΜΑΤ- στους φοιτητές και τις ανάγκες τους, η στάση της πρυτανείας  ήταν ο αποκλεισμός των φοιτητών από τις Συγκλήτους και τα όργανα διοίκησης, αλλά  και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.  

Όσον φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο κι αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον  αγώνα των φοιτητών και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από  την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.  

Η προσπάθεια να καταδείξουν τους φοιτητές ως εγκληματίες έχει αποτύχει εδώ και  καιρό.  

Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα των ίδιων των φοιτητών, έχει αποκαλυφθεί με τον  πιο εκκωφαντικό τρόπο πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες  των φοιτητών, αλλά αντίθετα προωθούν ακόμη πιο επιτακτικά τα δικά τους σχέδια. Αποδεικνύεται περίτρανα ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου νόμου.  

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης θα  πέφτει στο κενό.  

Οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά!  

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου (αρχή Τριωδίου)
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκε υπόθεση εντοπισμού φυτείας σε δασώδη περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα