Ειδήσεις

Καθάρισε τον Πελαργό και έκανε σεφτέ στις νίκες ο Γ.Σ. Μουζακίου


Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» για να κάμψει την αντίσταση του Πελαργού Λάρισας και να κατακτήσει το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι», παρουσία 100 περίπου θεατών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ομάδας για στήριξη, επικράτησαν με 72-52 για τη 2η αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Α2 ΕΣΚΑΘ και διατήρησαν αήττητη την έδρα τους, σε ένα ματς που ουσιαστικά κρίθηκε στη 2η περίοδο, όταν και με «όπλο» την καλή άμυνα, το επιμέρους σκορ 21-9 είχε οικοδομήσει διαφορά +15 για το 41-26 στο ημίχρονο.

Η ομάδα του Μουζακίου είδε τον νεανικό αντίπαλό της να την ακολουθεί κατά πόδας στην 1η περίοδο, με το ισχνό προβάδισμα 20-17 να μην της επιτρέπει να διώξει το άγχος από νωρίς.

Στη 2η περίοδο, η άμυνα έδωσε ώθηση και το παθητικό των εννέα πόντων (5 εκ των οποίων με βολές), μετέφερε την ψυχολογία και στο επιθετικό κομμάτι για την πρώτη διαφορά με διψήφια τιμή στο 14’ (29-19) και το 41-26 του ημιχρόνου.

Από εκεί και έπειτα, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα και ουδέποτε ο ΓΣΜΠ κινδύνεψε να χάσει τη διαφορά ασφαλείας του, η οποία υποχώρησε μέχρι και το +10 (55-45).

Στο φινάλε του αγώνα, η αίσθηση υπεροχής και η χαλαρότητα λόγω και της δυναμικής του αντιπάλου δεν ήταν ικανή να στερήσει στους γηπεδούχους μία δίκαιη νίκη, η οποία μάλιστα επισφραγίστηκε με το 72-52.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 41-26, 52-35, 72-52

Γ.Σ. Μουζακίου «Γ. Πασιαλής» (Στ. Μπελάγιας): Χύτας, Τσιτσώνης, Αμβροσίου, Καράμπαλης, Τσανάκας, Ραπάνι, Δ. Ελευθερίου, Βούλγαρης, Μπίζιος, Σπανός, Παπουτσής, Σκούρας.

Πελαργός Λάρισας (Μ. Κούρτοβιτς): Καραμούτης 11 (3), Κουρτίδης 15 (1), Τηγανής 2, Τζιώρας 4, Μαργαρίτης 12 (2), Γ. Γκούλιος 6 (1), Γκαράς 2, Δασκαλόπουλος, Πιτσαρής, Αχ. Γκούλιος.

 

Προηγούμενο άρθρο Φ. Στάθης: Σημαντικά κέρδη αποκόμισε ο Δήμος Μουζακίου στο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα