Ειδήσεις

Καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων σε περιοχές της Λίμνης Πλαστήρα


Στη φάση της υλοποίησης περνά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο «Καθαρισμοί – αποκαταστάσεις ποταμών και ρεμάτων Δήμου Λίμνης Πλαστήρα προϋπολογισμού» 1.100.000  ευρώ.

Οι εργασίες  που προβλέπονται στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα  αφορούν κυρίως τον καθαρισμό των ποταμών Μέγας και Καριτσιώτης, καθώς και ρεμάτων της ευρύτερης περιοχής που επλήγησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα από το φαινόμενο Ιανός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ποτάμια να γεμίσουν με φερτά υλικά κάθε είδους (πέτρες, δέντρα κλπ) , τα οποία φράσσουν τη κοίτη  και σε πολλά σημεία έχουν αλλάξει την πορεία των ποταμών, προκαλώντας  προβλήματα στην ομαλή ροή τους.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό της κοίτης των ποταμών από τα φερτά υλικά καθώς και εκβάθυνση της κοίτης, ώστε αυτή να μπορεί να δεχτεί εκ νέου τη ροή των ποταμών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν από τη χειμερινή περίοδο, ώστε να μην οδηγηθούν εντός της Λίμνης Πλαστήρα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού αλλά και την απομείωση του όγκου της λίμνης λόγω των προσχώσεων.

«Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους με τις δυνάμεις που διαθέτουμε και εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την περιοχή της Καρδίτσας σε ακόμη καλύτερη θέση απ ότι ήταν πριν από την καταστροφή.  Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρώσει την αποκατάσταση των προσβάσεων σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας που υπέστησαν ζημιές και συνεχίζει τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

Προηγούμενο άρθρο Τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Επιστολή σε αγρότες, μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους για την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων