Ειδήσεις

Κινητοποίηση φορέων Καλλιθήρου για τη θέρμανση στο Νηπιαγωγείο- Δημοτικό σχολείο


Σε δυναμική κινητοποίηση και διαμαρτυρία για το άλυτο πρόβλημα της θέρμανσης σε αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καλλιθήρου προχώρησαν σήμερα, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθήρου, η Ομάδα Γυναικών Καλλιθήρου «Αγγελική Φυτσιλή» και ο Αγροτικός Σύλλογος Καλλιθήρου με την στήριξη της  Κοινότητας Καλλιθήρου. Είχε προηγηθεί  σύσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει οι φορείς και συμμετείχε η Τοπική Κοινότητα.

Το πρόβλημα στον οικίσκο του λεβητοστασίου δεν επιτρέπει τη λειτουργία της θέρμανσης στα συγκεκριμένα κτίρια. Πρόβλημα για το οποίο υπάρχει απόφαση της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καρδίτσας από το Μάιο για την αποκατάστασή του και η Δημοτική Αρχή είναι ενήμερη

Όμως, αυτό παραμένει άλυτο παρά τις συνεχείς ενέργειες της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών  του Δημοτικού Σχολείου και των γονέων με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο λόγω του χειμώνα και της αδιαφορίας του Δήμου. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι, οι παραπάνω φορείς του Καλλιθήρου προχώρησαν στη σημερινή κινητοποίηση.

Στην ανακοίνωσή τους οι φορείς αναφέρουν τα εξής:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ

Δεν θα ανεχτούμε να ζουν τα παιδιά μας στο κρύο!

Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Καρδίτσα, με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων, το αγροτικό εισόδημα να τσακίζεται, ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, με τις υψηλές τιμές στην ενέργεια και τη θέρμανση, η θέρμανση καθίσταται πολυτέλεια για πολλούς. Μπροστά έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας για τις λαϊκές οικογένειες.

Δύσκολη είναι και η σχολική χρονιά για τους μαθητές αφού για άλλη μια φορά τα προβλήματα περισσεύουν σε όλα τα σχολεία της χώρας. Προβλήματα που είναι απόρροια των εφαρμοζόμενων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων στοχεύουν στην παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, στη δημιουργία σχολείων δύο ταχυτήτων, στην ιδιωτικοποίηση του με διευθυντές – μάνατζερ που θα στηρίζονται σε χορηγούς για να λειτουργούν το σχολείο τους.

Ένα τέτοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του Καλλιθήρου, καθώς οι αίθουσες είναι χωρίς θέρμανση, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο χειμώνας.

Το πρόβλημα στατικότητας στον οικίσκο του λεβητοστασίου είναι η αιτία γι’ αυτό το  πρόβλημα, κάτι που έχει διαπιστωθεί από την περασμένη άνοιξη. Μετά από αίτημα του σχολείου και παρά την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής τον Μάιο για την χρηματοδότηση του έργου, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια από τότε.

Σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος παρατηρείται αδιαφορία και μετάθεση ευθυνών μεταξύ των αρμόδιων υπευθύνων και υπηρεσιών του Δήμου παίζοντας το γνωστό «πινγκ πονγκ ευθυνών»

Είναι απαράδεκτο ένα τέτοιο πρόβλημα να σέρνεται για τουλάχιστον μισό χρόνο και να μην λύνεται. Πλέον, είναι χειμώνας και τα παιδιά αντιμετωπίζουν το κρύο στις σχολικές αίθουσες.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Η κατασκευή του οικίσκου με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις πρέπει να ξεκινήσει τώρα ώστε να αποκατασταθεί η θέρμανση στις αίθουσες.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔ/ΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΥΤΣΙΛΗ»

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση Ινστιτούτου ΕΝΑ στη Λάρισα: Η Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες - Μια πρώτη αποτίμηση
Επόμενο άρθρο Δήμος Παλαμά: Που να απευθυνθούν όσοι έχουν ανάγκη από λευκά είδη