Ειδήσεις

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ για την απώλεια εργολαβικού εργαζόμενου


Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από το συνδικάτο οικοδόμων Καρδίτσας στη ΔΕΗ με αφορμή το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο στα Καλύβια Πεζούλας, με θύμα έναν 49χρονο εργαζόμενο ιδιωτικού συνεργείου που έχασε τη ζωή του όταν κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα κατά την διάρκεια εργασιών αποκατάστασης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και άλλα σωματεία και φορείς.

Για μια περίπου ώρα παρέμειναν στην είσοδο των γραφείων της ΔΕΗ μοιράζοντας την ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της ΔΕΔΔΗΕ, και του έδωσαν υπόμνημα απαιτώντας  να διερευνηθεί το δυστύχημα και να αποδοθούν ευθύνες, να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού στην επιχείρηση με μόνιμη και σταθερή δουλειά και να λαμβάνεται μέριμνα για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και της υγείας των εργαζομένων. Ο προϊστάμενος  είπε ότι   ο ίδιος δεν γνώριζε λεπτομέρειες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα.

Στην παρέμβαση του ο Γιώργος Παπαδόπουλος μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Καρδίτσας, τόνισε μεταξύ των άλλων: «Ο θάνατος του συναδέλφου μας έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο θανατηφόρων και μη εργατικών ατυχημάτων που έχει αυξηθεί τη τελευταία περίοδο. Είναι ντροπή το 2022 με την τεχνολογική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην εργασία και στα μέτρα προστασίας να μην γυρίζει σπίτι του ένας εργαζόμενος. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα. Οι αιτίες είναι γνωστές:

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων είναι τεράστιες όσο αφορούν το ζήτημα με τη ΔΕΗ. Η έλλειψη προσωπικού, η αύξηση των εργολαβιών, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κακή συντήρηση του δικτύου, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας οδηγούν σε θανάτους συναδέλφων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι εργαζόμενοι παλεύανε μέσα σε αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων δύσκολων καιρικών φαινομένων, να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην ηλεκτροδότηση της περιοχής στην Λίμνη Πλαστήρα.

Ταυτόχρονα ο λαός πληρώνει ακριβά το ρεύμα ενώ πολλά εργατικά-λαϊκά σπίτια αδυνατούν να ζεσταθούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν τα σωματεία για να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές που οδηγούν σ’ αυτά τα αποτελέσματα».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκαταστάθηκε η προσβασιμότητα στο Ελληνόκαστρο με πρόσκαιρη γέφυρα
Επόμενο άρθρο Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων