Ειδήσεις

ΚΚΕ Καρδίτσας: Ηχηρό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας


Ηχηρό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης εξέπεμψε η ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Καρδίτσα, στην πλατεία Πλαστήρα (Παυσίλυπο) , με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διονύσης Τσακνής τραγουδοποιός και υποψήφιος βουλευτής επικρατείας και ο Νίκος Τέγος υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ανέβηκαν  στην εξέδρα ,  καταχειροκροτούμενοι, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας:  την Αγγέλου Λήδα, αυτοαπασχολούμενη βιολόγο στον χώρο της Υγείας και πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, τον Γάζο Έκτορα, μαιευτήρα – γυναικολόγο, πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας και υποψήφιος δήμαρχος Καρδίτσας, την Μπούτα Πηνελόπη (Πόπη), επισκέπτρια Υγείας στο ΚΥ Καρδίτσας, και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων των ΚΥ Ν. Καρδίτσας, τον Τέγο Νίκο,  πολιτικό μηχανικό και  μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας., τον Τζόκα Παναγιώτης αρχιτέκτων μηχανικό και μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και τον Γιάννη Τσιούτρα, αγρότη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και  γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Παραβρέθηκαν  επίσης  οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους του νομού Καρδίτσας:   Άρης Πολυγένης, υποψήφιος δήμαρχος Παλαμά, Ηλίας Στουρνάρας, υποψήφιος δήμαρχος  Σοφάδων, Αστέρης Χαλάτσης, υποψήφιος δήμαρχος Μουζακίου, Βασίλης Ελέυθερίου, υποψήφιος δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα.

 

Οι κομμουνιστές ψυχή και οργανωτές των λαϊκών  αγώνων

Στον χαιρετισμό του, ο Νίκος Τέγος  αναφέρθηκε στη δράση των κομμουνιστών στο νομό Καρδίτσας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ο λαός του νομού θυμάται :

  • ότι τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς, ενάντια πολιτική του ξεκληρίσματος, παρά την βία και την καταστολή.
  • Όταν με την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών, ο λαός της περιοχής μας οργάνωσε την πάλη του την περίοδο των πλημμυρών. Την ίδια στιγμή  που όλοι είδαμε την προκλητική απουσία της κυβέρνησης, των κρατικών μηχανισμών και όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, που στην κυριολεξία  ήταν άφαντοι!! Ενώ τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εδώ στην Καρδίτσα συγκρότησαν ομάδες αλληλεγγύης για το καθαρισμό καταστημάτων και σπιτιών, διαμονής ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Ότι μέσα  στην πανδημία και το αυστηρό lockdown, οι κομμουνιστές ήταν στους χώρους δουλείας απαιτώντας μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Έξω από την πύλη του νοσοκομείου και των ΚΥ διεκδικώντας ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείαςκαι κρατική ευθύνη για την προστασία του λαού.
  • Ότι , τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έβαλαν την σφραγίδα τους στον αγώνα για την προστασία των Αγράφων».

 

Ο Διονύσης Τσακνής υποψήφιος βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ στον χαιρετισμό του κάλεσε όλους «την επόμενη Κυριακή να κάνουν την έκπληξη,  να είμαστε στην ίδια πλατεία για να γιορτάσουμε την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή από την Καρδίτσα» θυμίζοντας ότι « η Καρδίτσα είχε πάλι βουλευτή τον Βαγγέλη Μπούτα».

 

Το πραγματικό διακύβευμα για το λαό

Ανεβαίνοντας στο βήμα της συγκέντρωσης για την κεντρική ομιλία,  ο Κύριλλος Παπασταύρου, απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους αλλά και σε όσους συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές,  σε μικρούς και μεγάλους αγώνες , δίνοντας μικρές και μεγάλες μάχες για τα εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα αγροτικά μπλόκα, στους αγώνες για να δικαιωθούν οι πληγέντες από τον Ιανό, στις μεγάλες κινητοποιήσεις για το εγκλημα στα Τέμπη,  λέγοντας : «μπροστά μας και στις εκλογές της 21ης Μάη το δίλημμα είναι ως εξής:  Ή με την ψήφο μας θα δώσουμε συγχωροχάρτι στη πολιτική που θυσιάζει τις ζωές και τις ανάγκες μας για τα κέρδη ή θα επιλέξουμε να πούμε ένα μεγάλο φτάνει ως εδώ.

Θα πούμε όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη, των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών, των funds, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου. Θα πούμε οτι ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε με βάση τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Οτι ήρθε η ώρα να πληρώσουν αυτοί και όχι εμείς. Ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε το ΚΚΕ την μοναδική πολιτική δύναμη που αντιπαλεύει την πολιτική υπέρ των λίγων, το σάπιο σύστημα τους, το αντιλαϊκό κράτος τους.

 Τη δύναμη που το απέδειξε με την δράση της όλα τα προηγούμενα χρόνια που πρωτοστάτησε να οργανωθεί κάθε μικρή ή μεγάλη αντίσταση και διεκδίκηση , που τα μέλη και τα στελέχη , οι βουλευτές του μπήκαν μπροστά ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, απέναντι στους πλειστηριασμούς σε λαϊκές οικογένειες, ήταν μπροστά στα αγροτικά μπλόκα, αναμετρήθηκαν με συκοφαντίες, απολύσεις, συλλήψεις, δικαστικές διώξεις για αυτή τους τη δράση.»

 

Προηγούμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στην Επ. Οδό Μουζακίου – Ανθοχώριου – Κερασιάς – Λίμνης Ν. Πλαστήρα