Ειδήσεις

ΚΚΕ Καρδίτσας: Όχι στη νέα αντιλαϊκή επίθεση


Συμπληρώνονται 16 χρόνια χωρίς τη φυσική παρουσία του σ Χαρίλαου Φλωράκη. Αποτελεί κοινή συνείδηση πως όλη  η  ζωή του σ Χαρίλαου ήταν  συνυφασμένη με  την ιστορική  πορεία  του  Κόμματος. Πάλεψε αταλάντευτα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που σημάδεψαν μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα.

Άξια αναφοράς και διάδοσης σε όλους τους νέους Κομμουνιστές-πέρα από τη δράση και την προσφορά του, ήταν  η κομμουνιστική  σεμνότητα που ανέδειξε  τις  αρετές  του  και τον καταξίωσε σαν στέλεχος  του διεθνούς κομμουνιστικού  κινήματος. Η ζωή του και οι πράξεις του ανέδειξαν την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία.

Μέσα από όλη του την διαδρομή επιβεβαιώνεται πως όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν.  Να γιατί σήμερα αποτελεί παράδειγμα για όλους εμάς τους Κομμουνιστές .

Με αφορμή την παρουσία μας στο Παλιοζογλώπι  το Σαββάτο θέλουμε  να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών αφού 8 μήνες μετά  τις καταστροφικές πλημμύρες, ακόμα οι κάτοικοι του χωριού δεν έχουν υδροδότηση και τα σπίτια τους διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους ενώ η πρόσβαση στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη δεν έχει αποκατασταθεί. Έτσι  φέτος, όπως κάθε χρόνο, θέλουμε να καλέσουμε όλους και όλες στην εκδήλωση τιμής στο ανακατασκευασμένο σπίτι του Χαρίλαου που λειτουργεί σαν μουσείο στο Παλιοζογλώπι το Σάββατο 22 Μαη στις 6,30 το απόγευμα

Η ΤΕ Καρδίτσας του Κόμματος με το ΤΣ της ΚΝΕ, μαζί με το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα καταθέσουν στεφάνι στον τάφο του κομμουνιστή ηγέτη παρόλες τις δυσκολίες πρόσβασης

Σήμερα το κόμμα μας ετοιμάζεται για το 21ο Συνέδριο, πιο ατσαλωμένο, πιο ώριμο. Σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί και οι αντιπαραθέσεις των ιμπεριαλιστών φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο των  πολεμικών αναμετρήσεων και η εμπλοκή της Ελλάδας είναι πιο άμεση. Θέλουμε να καταδικάσουμε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία και κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης  καλούμε το λαό της Καρδίτσας να πάρει μέρος στην αντιιμπεριαλιστική πορεία ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, την Κυριακή 23/5 στις 7.30 μμ το απόγευμα  με αφετηρία το  Αθλητικό  Πάρκο.

Εκτός από τις γνωστές αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων χρόνων που ακλούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, την καπιταλιστική κρίση και τη πανδημία με τους εκατοντάδες νεκρούς που έδειξε τη γύμνια του αστικού συστήματος έρχεται τώρα το νομοσχέδιο για τα εργασιακά  να ισοπεδώσει εντελώς τη ζωή των εργαζομένων με την απλήρωτη εργασία και την αποδιοργάνωση κάθε ίχνος κοινωνικής και προσωπικής ζωής,  συσσωρεύοντας ταυτόχρονα τεράστια κέρδη στο κεφαλαίο. Το κόμμα μας έχει σχεδιάσει πλατύ πολιτικό άνοιγμα καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα συνδικάτα του για να μην περάσει το συγκεκριμένο τερατούργημα.

Καλούμε σε γενικό συναγερμό την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ενάντια στο νόμο  έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο.

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να πάρει μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που  διοργανώνει η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ την Παρασκευή 28 Μάη στις 8 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία.

Είναι κρίσιμο οι εργαζόμενοι, ο λαός να μην νομιμοποιήσουν με τη στάση τους τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Είτε ο λαός θα παραδοθεί άνευ όρων σε μια ανελέητη επίθεση διαρκείας είτε θα διαλέξει το δρόμο της οργανωμένης αντίστασης και πάλης όχι απλώς ενάντια στο ένα ή άλλο νομοσχέδιο, αλλά στη συνολική στρατηγική που τα γεννά. Τη στρατηγική, δηλαδή, που έχει ως στόχο την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα στήριξης των Θεσσαλών σεισμοπαθών
Επόμενο άρθρο Αρνητικά τα rapid tests στους Σοφάδες