Ειδήσεις

ΚΚΕ Καρδίτσας: Στον Παλαμά που δοκιμάζεται σκληρά


Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Κώστα Παρασκευά και Κύριλλο Παπασταύρου, μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος, Νίκο Παπαναστάση, τον Γιάννη Τσιούτρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Βασίλη Ελευθερίου, μέλος της ΤΕ Καρδιτσας, που συνεχίζουν την περιοδεία του στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν στον Παλαμά και είδαν από κοντά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι.

Μετά από δύο μέρες κάτω από τα νερά, προσπαθούν να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ σε πολλές συνοικίες υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Την ίδια στιγμή, τα νερά που λιμνάζουν έχουν ανακατευτεί με πετρέλαιο από τις δεξαμενές που διαλύθηκαν και η μυρωδιά είναι έντονη.

Το κλιμάκιο διαπίστωσε στον Παλαμά, μια πόλη άνω των 5.000 κατοίκων, ότι υπάρχει παντελής έλλειψη συντονισμού και κυρίως οι όποιες προσπάθειες οργάνωσης της αλληλεγγύης γίνονται από εθελοντές.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Παλαμά, ο Αγροτικός Σύλλογος Μητρόπολης και Μορφωτικός Σύλλογος Μητρόπολης παρέδωσαν δύο φορτηγά με νερά και είδη πρώτης ανάγκης.

Το κλιμάκιο του Κόμματος, μιλώντας με κόσμο, επισήμανε την ανάγκη της οργάνωσης των κατοίκων τόσο για τη διανομή της αλληλεγγύης όσο και για την προσπάθεια αποκατάστασης της περιοχής που θα πάρει πολλές μέρες όταν ήδη υπάρχουν πολλές περιοχές που είναι πλημμυρισμένες, με φόβο πως υπάρχουν πάρα πολλοί αγνοούμενοι.

 

Προηγούμενο άρθρο Δηλώσεις καταγραφής ζημιών και επιχορήγησης των επιχειρήσεων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων που επλήγησαν από την Θεομηνία ΝΤΑΝΙΕΛ
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Κακοκαιρία Daniel